Pogledajte skupine

Obavljen ždrijeb Lige prvaka: Zvezda sa Cityjem

Ekipe su uoči žrijeba bili raspoređene u četiri šešira, svaki po osam timova, i to tako što je u šeširu jedan bio prvak Evropske lige te prvaci sedam najboljih asocijacija na temelju njihovog koeficijenta.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2023. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb grupne faze Lige prvaka održan je danas u Monacu pa su 32 najbolja tima Europe raspoređena u osam skupina po četiri kluba.

Ekipe su uoči žrijeba bili raspoređene u četiri šešira, svaki po osam timova, i to tako što je u šeširu jedan bio prvak Evropske lige te prvaci sedam najboljih asocijacija na temelju njihovog koeficijenta.

Ujedno je među njima bio i aktualni prvak Manchester City. Preostali šeširi su sadržavali klubove postavljene na temelju njihovih koeficijenata.

U skupinama igrat će dva reprezentativca BiH - Amar Dedić sa Salzburgom i Rade Krunić s Milanom koji će imati težak zadatak u "skupini smrti".

Svako kolo će jedan set od četiri grupe igrati svoje utakmice u utorak, dok će drugi set igrati u srijedu, pri čemu se dva seta grupa izmjenjuju između svakog kola.

O rasporedu će se odlučiti nakon žrijeba, korištenjem računalnog žrijeba koji nije prikazan javnosti. Svaki tim neće igrati više od dvije utakmice kod kuće ili dvije utakmice u gostima zaredom te će igrati jednu utakmicu kod kuće i jednu u gostima u prvom i posljednjem kolu.

Prvo kolo je na rasporedu 19. i 20. rujna, a posljednje kolo grupne faze 12. i 13. prosinca. Knock-out faza počinje 13. veljače sljedeće godine, a finale je na rasporedu 1. lipnja na Wembley stadionu u Londonu.

Titulu prvaka Europe brani Manchester City koji je u nedavnom finalu pobijedio Inter.

Skupine Lige prvaka za sezonu 2023/24.

Skupina A: Bayern, Manchester United, Kopenhagen, Galatasaray

Skupina B: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens

Skupina C: Napoli, Real, Braga, Union Berlin

Skupina D: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

Skupina E: Feyenoord, Atletico, Lazio, Celtic

Skupina  F: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle

Skupina G: Manchester City, Leipzig, Crvena zvezda, Young Boys

Skupina H: Barcelona, Porto, Šahtar, Antwerp

Kopirati
Drag cursor here to close