Novi gazda pravi rezove

Odlazi čelična Marina Granovskaja

Da se Granovskajoj sprema otkaz bilo je jasno kada je Boehly odlučio preuzeti potpunu kontrolu nad transferom Romela Lukakua.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2022. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U London je dovedena 2003. kada je Abramovich kupio Chelsea i zauzeo mjesto u upravi deset godina kasnije, a Times ju je
proglasio "najmoćnijom ženom u nogometu". Nakon što se gazda povukao, Marina Granovskaja je preuzela najveći teret. Sve do trenutka kada je postalo jasno kako Chelsea ide "na bubanj".

Novi vlasnik Chelseaja Todd Boehly nije imao milosti prema starom kadru u klupskoj upravi, njegova metla je bila poprilično jaka, između ostalih pomela je i Marinu. Nakon 13 godina je morala pospremiti svoju kancalariju.

Američki milijarder Todd Boehly obratio se sada već bivšoj direktorici londonskog kluba šturim priopćenjem na rastanku, u kojem se, gotovo "reda radi", zahvaljuje Granovskaji za sve što je učinila za Chelsea u proteklim godinama. "Njeni" transferi, vrlo uspješni su bili N'Golo Kante, Cesc Fabregas, Antonio Rüdiger, Thiago Silva, dok se što se tiče prodaje izdvajaju transferi Brazilaca Oscara i Diega Coste, te Španjolca Alvara Morate i Belgijca Edena Hazarda.

Da se Granovskajoj sprema otkaz bilo je jasno kada je Boehly odlučio preuzeti potpunu kontrolu nad transferom Romela Lukakua, odnosno posudbom belgijskog napadača u milanski Inter samo godinu dana nakon što je ovaj došao sa San Sira za 113 milijuna eura. Prema talijanskim i otočkim medijima, Lukaku se obratio izravno Boehlyju kako bi mu priopćio da želi natrag u Nerazzurre, što mu je ovaj i odobrio.

Dakle, američki biznismen tako je jasno dao do znanja moćnoj Ruskinji tko je sada pravi gazda u londonskom klubu, a iako se očekivalo da će ona odraditi još ovaj ljetni prijelazni rok, pa tek nakon toga otići sa Stamford Bridgea, rastanak s Chelseajem dogodit će se i prije kolovoza.

Prema tvrdnjama otočkih medija, njenu ulogu u klupskom poslovanju sada bi trebao preuzeti menadžer Thomas Tuchel, uz sudjelovanje novog vlasnika Boehlyja. Njemački stručnjak trebao bi dobiti mnogo veće ovlasti pri transferima nego što ih je imao do sada, te općenito bitno veću moć u klupskoj hijerarhiji.

Kopirati
Drag cursor here to close