Liga prvaka

Ofenzivni Monaco traži novi podvig

Sport / Nogomet | 03. 05. 2017. u 08:18 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monaco večeras dočekuje Juventusa u prvom susretu polufinala Lige prvaka.

Lider francuskog prvenstva već je napravio podvig eliminiravši Manchester City i Borussiju Dortmund. Monaco će pokušati prirediti još jedno iznenađenje i drugi put u svojoj povijesti izbori finale Lige prvaka, nakon sezone 2003./2004.

Dva kluba su se susrela u polufinalu Lige prvaka 1998. godine, a tada je Juventus slavio ukupnim rezultatom 6:3. U Torinu je bilo 4:1, uz hat-trick Alesandra del Piera, dok je u uzvratu bilo 3:2 za Monaco. Ponovo su odmjerili snage u četvrtfinalu 2015. i tada je ponovo uspješniji bio klub iz Torina.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri nada se da njegov tim može do pobjede.

“Nadam se da ćemo postati prva ekipa koja je pobijedila Monaco na njihovom stadionu u ovoj sezoni. Igraju direktan nogomet i drugačiji su nego kada smo igrali prije dvije godine. Monaco je 2015. bio snažniji u obrani, a sada je jači u napadu. Postigli su mnogo golova, posebno u završnici utakmica. Morat ćemo odigrati dvije dobre utakmice”, kazao je Allegri.

Njegov kolega na klupi Monaca Leonardo Jardim nije štedio riječi hvale za Juventus.

“Juventus ima pobjednički mentalitet. Dobro su organizirani i fizički jaki u obrani. Jaki su i u napadu i zaista im je potrebno malo šansi da postignu gol. Teško se braniti protiv takve ekipe”naglasio je Jardim.

Susret u Monacu počinje u 20 sati i 45 minuta.

U prvom meču polufinalnog programa Real Madrid je sinoć pobijedio gradskog rivala Atletico s 3:0, golovima Cristiana Ronalda.

Kopirati
Drag cursor here to close