Novi milijuni

Olmo potpisuje za Barcelonu: U Dinamu zadovoljno trljaju ruke

Pouzdani insajder Fabrizio Romano objavio je kako Dani Olmo potpisuje za Barcelonu, a RB Leibzig će dobiti 55 milijuna eura i bonuse od sedam milijuna eura.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2024. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani Olmo (26) potpisuje za Barcelonu. Pouzdani insajder Fabrizio Romano tvrdi da je transfer završen. RB Leipzig će dobiti 55 milijuna eura i bonuse u visini od sedam milijuna eura. Olmo će potpisati na šest godina. Španjolski ofenzivac ranije je dogovorio sve uvjete suradnje s Barcelonom, a danas je Barcin sportski direktor Deco završio posao u Njemačkoj.

Dinamo će zaraditi

Dinamo također s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura.

Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje. Na primjer, ako Leipzig proda Olma u Barcelonu za samo fiksnih 55 milijuna eura, bez da se ostvare bonusi, Leipzigov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 26 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 5.2 milijuna eura.

Briljirao na Euru

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 34 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova.

Za Leipzig je na 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo, postao je i reprezentativac Španjolske. U 38 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 11 i namjestio 9 golova. Briljirao je na nedavnom Euru, na kojem je reprezentaciju doveo do naslova s tri gola i dvije asistencije, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close