EURO 2024

Osim: Od 2018. Hrvatsku prati sreća i kad-tad se ta sreća morala okrenuti

Sport / Nogomet | 03. 07. 2024. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem EURO-u, Hrvatska je doživjela razočaravajući nastup, primivši ključne golove u zadnjim sekundama protiv Albanije i Italije.

Amar Osim, sin legendarnog Ivica Osima, izrazio je u razgovoru za Index.hr zabrinutost zbog nedostatka napadačke igre te taktičke pasivnosti koja je obilježila njihove nastupe.

Posebno se istaknula rotacija igrača, što je signaliziralo nesigurnost u sastav.

"Bizarno je što si je jedna tako iskusna ekipa dozvolila da prima golove u zadnjoj sekundi. Da, tragedija je to, ali ako ćemo biti iskreni, Hrvatska u obje te utakmice nije ni trebala voditi. Albanci su ih nadigrali u prvih 45 minuta i da nije bilo Livakovića, mogli su i uvjerljivije voditi.

U drugom poluvremenu na silu su nešto Kramarić i Sučić zabili i onda je Hrvatska opet stala. Protiv Italije, nikad gore Italije, ista stvar. Što je to Hrvatska odigrala u prvom poluvremenu u utakmici u kojoj joj igra samo pobjeda? Ništa. Talijani su trebali voditi i imali su nekoliko top šansi", kazao je Osim.

Tijekom prvenstva puno se pričalo o odluci Dalića da 'pogine' skupa sa svojim senatorima Modrićem i Brozovićem.

Modrić je bio ključan igrač, ali nedostatak podrške u napadu nije omogućio Hrvatskoj da iskoristi svoj potencijal. Usporedba s 2018. godinom, kada su stigli do finala Svjetskog prvenstva, naglašava kontrast u formi i strategiji.

S druge strane, Slovenija je pokazala čvrstu obranu i organizaciju, ali nedostatak inicijative u napadu nije im omogućio da ostvare značajniji rezultat.

Osim nekoliko trenutaka, poput šanse Šeška protiv Portugala, njihov nastup nije bio dovoljno napadački orijentiran da bi postigli pobjedu.

Ove analize ukazuju na dublje izazove s kojima se susreću obje momčadi na međunarodnoj sceni, s Hrvatskom suočenom s pitanjem strategije napada, a Slovenija s ograničenjima u probojnosti i efikasnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close