Suza suzu goni

Owen: Kad sam krenuo u Real, plakao sam od kuće do zračne luke

"Jedan dio mene nikad nije želio otići. Ipak, kad su me iz Reala 2004. godine pitali da im se pridružim, dio mene osjetio se polaskanim", kaže Owen.
Sport / Nogomet | 16. 01. 2018. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Owen, jedan od onih nadarenih engleskih nogometaša, koji je svima ostao pomalo dužan, a ponajviše sebi i vlastitoj karijeri, kaže kako je napuštajući Liverpool u pravcu Reala plakao čitavim putem od svoje kuće do zračne luke.

U svojoj kolumni za Daily Mail, Owen uspoređuje svoj prelazak u kraljevski klub s onim Phillipa Coutinha u Barcu. Razlika je zamjetna i njihova su osjećanja pritom u potpunosti suprotna, kaže on.

Dok je Owen napuštao svoj klub u suzama, Phillipe Coutinho je govorio o ispunjenju dječačkoga sna, neprestano se smijao i radovao.

Bivši engleski reprezentativac napominje kako je Phillipeu Coutinhu općenito puno lakše otići u Barcelonu, jer već poznaje grad, budući je ranije igrao za Espanyol, a poznaje i mnoge nogometaše Barcelone koje je sretao u to vrijeme.

Odlazeći iz LIverpoola, Owen se trebao pridružiti ekipi koju su sačinjavala takva imena kao što su Zinedine Zidane, Raul, David Beckham, Ronaldo, Roberto Carlos i Luis Figo, a njegova bliska povezanost sa svojom najdražim klubom činila mu je prelazak u Real još više stresnim.

"Odlučio sam da trebam ići, ali čak i uz tu činjenicu plakao sam čitavim putem do zračne luke", napisao je.

"Jedan dio mene nikad nije želio otići. Ipak, kad su me iz Reala 2004. godine pitali da im se pridružim, dio mene osjetio se polaskanim", kaže Owen.

Zaključuje stoga kako je usporedba njegova odlaska s Anfielda i sadašnji tranfer Coutinha u Barcelonu klasična priča o jednom južnoameričkom nogometašu koji uvijek sanja jednom igrati za Real ili Barcelonu, dok jedan Englez razmišlja u stilu 'godinu ili dvije odigrati pa se vratiti natrag".

Iako je Owen kasnije s Manchester Unitedom (doduše, sjedeći na klupi) osvojio svoju jedinu titulu prvaka Europe, vjeruje da bi ostankom na Anfieldu došao u priliku osvajati trofeje.

"U konačnici, da sam čitavu karijeru proveo u Liverpoolu, imao bih jednu vrijednu ostavštinu kao Steven Gerrard and Jamie Carragher. Mogao bih godinu dana kasnije osvojiti Ligu prvaka. Naivno sam vjerovao tada da ću, kao primjerice Ian Rush, koji je iz Liverpoola prešao u Juventus, nakon godinu-dvije doći nazad", rezimira Michael Owen, nogometaš od kojega su engleski ljubitelji nogometa očekivali da im jednoga dana, skupa s Beckhamom i drugima, donese naslov svjetskog prvaka. Nakon povratka iz Madrida, gdje se zadržao samo jednu sezonu, kao da je počela silazna putanja njegove nogometne karijere.

Najviše utakmica Owen je odigrao za Liverpool (216), a za tim s Anfiled Roada postigao je 118 golova. U 36 utakmica odigranih za Real u strijelce se upisao 13 puta. Kasnije je preko Newcastlea otišao u Manchester United, ali je za vrijeme trogodišnjeg ugovora nastupio samo 31 put. Na kraju karijere jednu je sezonu proveo u Stoke Cityju. Za englesku nacionalnu vrstu odigrao je 89 utakmica, postigavši 40 golova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close