Premier League

VIDEO | Pobjeda Arsenala na Villa Parku

Nogometaši londonskog Arsenala pobijedili su na gostovanju u Birminghamu domaću Aston Villu sa 2-0 i pridružili se Manchester Cityju i Brightonu na vrhu ljestvice.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2024. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za drugu pobjedu u novoj sezoni zaslužni su strijelci pogodaka, Leando Trossard (67) i Thomas Partey (77), ali velikog udjela imao je i Bukayo Saka koji je pokrenuo akciju kod prvog gola i asistirao za drugi.

Valja spomenuti i Arsenalova vratara Davida Rayu koji se istaknuo s nekoliko obrana te drugu utakmicu zaredom očuvao svoju mrežu netaknutom. 

Video: PREMIER LEAGUE (2. kolo): Aston Villa - Arsenal 0:2

Manchester City, Brighton i Arsenal su, zasada, jedine momčadi s maksimalnih šest bodova u prva dva nastupa i poredani su od prvog do trećeg mjesta na ljestvici. Aston Villa je s tri boda skliznula na 12. poziciju.

Ranije u subotu uvjerljive pobjede upisali su Manchester City i Tottenham. Građani su s 4-1 pobijedili Ipswich, dok su Spursi s 4-0 slavili protiv Evertona.

Manchester United upisao je 1-2 poraz kod Brightona, West Ham je kao gost pobijedio Cryslala Palace 2-1, dok je Fulham ostvario homaću 2-1 pobjedu protiv Leicestera.

Gostujuću pobjedu upisao je i Nottingham Forest kod povratnika Southamptona. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close