Ključna utakmica s Albanijom

Ovo su mogući raspleti za Hrvatsku

Izabranici Zlatka Dalića moraju početi skupljati bodove kako bi uspjeli ostvariti osnovni cilj uoči ovog Europskog prvenstva, a to je prolaz skupine.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2024. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je utakmica s Albanijom u sklopu drugog kola skupine B na Europskom prvenstvu.

Taj dvoboj dodatno je dobio na važnosti za Vatrene nakon uvodnog poraza od Španjolske u Berlinu.

Izabranici Zlatka Dalića moraju početi skupljati bodove kako bi uspjeli ostvariti osnovni cilj uoči ovog Europskog prvenstva, a to je prolaz skupine, prenosi Gol.hr

Podsjetimo, od 24 reprezentacije njih 16 ide dalje - po dvije najbolje iz svake grupe te četiri najbolje od šest trećeplasiranih po grupama.

Pročitajte još

Ako Hrvatska danas pobijedi Albaniju, u puno komfornijoj situaciji čekat će posljednje kolo i okršaj s Italijom u Leipzigu.

S ta tri boda Vatreni bi znatno povećali svoje šanse za prolaz, bilo da je riječ o tome da na koncu završe drugi ili da budu jedni od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Baš kao što je na konferenciji za medije najavio Dalić, u slučaju neriješenog ishoda s Albancima Vatreni također ostaju u igri.

Međutim, tada se situacija mijenja utoliko što u posljednjem kolu Hrvatska neće imati izbora nego će morati pobijediti Italiju. Ili će ispasti, stvari su vrlo jednostavne.

Dogodi li se danas šok i poraz od Albanije, bit će to gotovo sigurno kraj nadanja za našu reprezentaciju.

Doduše, postojat će i dalje teorija prema kojoj bi s pobjedom protiv Italije mogli proći s tri boda kao jedna od tih najboljih trećeplasiranih, ali Vatreni bi u slučaju poraza od Albanije ušli u zadnje kolo s gol-razlikom od barem -4 i trebala bi im pobjeda od barem dva-tri razlike protiv Talijana, a vjerojatno ni to ne bi bilo dovoljno.

Kopirati
Drag cursor here to close