Sporazumni raskid ugovora

Pochettino napustio Chelsea

Uz Mauricija, klub su napustili i Jesus Perez, Miguel d'Agostino, Toni Jimenez i Sebastiano Pochettino koji su činili njegov stožer.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2024. u 23:23 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski strateg Mauricio Pochettino napustio je Chelsea, obavijestili su iz londonskog kluba.

"U ime svih u Chelseaju, željeli bismo izraziti svoju zahvalnost Mauriciju za njegovu uslugu ove sezone. Bit će dobrodošao natrag na Stamford Bridge bilo kada i želimo mu sve najbolje u budućoj trenerskoj karijeri", izjavili su sportski direktori Laurence Stewart i Paul Winstanley u priopćenju na službenim stranicama kluba.

Pochettino je na klupu Chelsea stigao početkom srpnja prošle godine te potpisao ugovor na dvije godine, ali su obje strane odlučile razići puteve godinu dana ranije. Argentinac je trenerski trag ostavio u Tottenhamu gdje je proveo pet uspješnih godina, potom je otišao put PSG-a, da bi početkom tekuće sezone sjeo na klupu londonskog kluba.

Vodio je momčad u 51 utakmici te ostvario učinak od 27 pobjeda, 10 neriješenih i 14 poraza. Prvenstvenu sezonu Chelsea je završio na 6. mjestu, s tri boda manje od petoplasiranog Tottenhama te samo pet od četvrtoplasirane Aston Ville koja će igrati Ligu prvaka sljedeće sezone.

Oglasio se i Argentinac povodom sporazumnog raskida ugovora:

"Hvala vlasničkoj grupi Chelseaja i sportskim direktorima na prilici da budu dio povijesti ovog nogometnog kluba. Klub je sada u dobroj poziciji da nastavi napredovati u Premier ligi i Europi u godinama koje dolaze", rekao je Pochettino.

Uz Mauricija, klub su napustili i Jesus Perez, Miguel d'Agostino, Toni Jimenez i Sebastiano Pochettino koji su činili njegov stožer.

Klub je priopćio kako neće davati daljnje komentare dok se ne imenuje novi trener, a nagađa se kako je londonski klub u potrazi za mladim trenerom.

Neki engleski izvori tvrde kako su neki od kandidata za klupu Chelsea Sebastian Hoeneß, Michel, Kieran McKenna i Enzo Maresca, dok pak drugi izvori govore da su u kombinacijama i donedavni trener Brightona Roberto De Zerbi te Bayernov Thomas Tuchel.

Kopirati
Drag cursor here to close