Otkaz mu neće teško pasti...

Potteru za otpuštanje 21.5 milijuna funti kompenzacije

Procjena je bila da bi Chelsea za otpuštanje Pottera, koji je primao 12 milijuna funti godišnje (oko 13.65 milijuna eura), trebao platiti oko 50 milijuna funti (oko 57 milijuna eura).
Sport / Nogomet | 03. 04. 2023. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio je dobar posao u Brightonu, ali Brighton je jedno, Chelsea je drugo. Potter je londonski klub preuzeo u rujnu prošle godine nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz, međutim na klupi se zadržao tek 31 utakmicu ostvarivši pritom 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza kroz sva takmičenja.

I do dok je uspio Chelsea uvesti u četvrtfinale Lige prvaka, u domaćem prvenstvu se momčad poprilično muči. Sada su poraženi od Aston Ville pa su tek na 11. mjestu. Zvižduci nakon posljednjeg poraza od Aston Ville su bili prejaki, Amerikancu Toddu Boehlyju, gazdi je očito bilo dosta, pa je na kraju i trenera odlučio promijeniti.

Ipak, Potter bio mogao itekako zadovoljan napustiti Stamford Bridge, iako je mogao čak i bolje proći. Kako javlja Sky Sports, Chelsea je postigao dogovor s Potterom i neće morati isplatiti otpremninu koja bi predstavljala dosad neviđeno skup razvod menadžera i kluba. Procjena je bila da bi Chelsea za otpuštanje Pottera, koji je primao 12 milijuna funti godišnje (oko 13.65 milijuna eura), trebao platiti oko 50 milijuna funti (oko 57 milijuna eura).

To neće morati napraviti, ali Potter će dobiti 21.5 milijuna funti (oko 24.5 milijuna eura) kompenzacije, a i sama ta brojka je svjetski rekord za trenere koji su ostali bez posla, navode engleski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close