Mario Tičinović

Prebolio koronu i opet najagilniji: Ja ne znam drugačije

Za točno tjedan dana pod Bijelim brijegom će se odigrati utakmica Zrinjskog i luksemburškog Differdangea, čime će mostarski klub početi svoj, nadaju se u klubu, što duži boravak u Europi.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2020. u 09:42 Bljesak.info/Sportske novosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući da je testiranje na koronavirus postao standard uoči europskih utakmica, tako su svi igrači podvrgnuti testovima jučer prije treninga, a rezultate bi klub trebao znati danas.


Momčad Zrinjskog već ranije je bila testirana na Covid-19, a od svih aktualnih igrača jedino je Mario Tičinović bio pozitivan. Oko tog virusa puno je nepoznanica, ali svi imaju svoje mišljenje, a jedno od mišljenja je da oni koji ga prebole izgube dio od kapaciteta pluća.

  No, Tičinović je to očito podvrgnuo. 28-godišnji Sinjanin ne samo da je zaigrao u ovoj sezoni, nego je igrao u svakoj utakmici i bio jedan od najaktivnijih. Samo je u prvom susretu protiv Olimpika ušao s klupe, a sve ostale igrao je od početka.

''Nisam ni ja očekivao da ću igrati prvih par utakmica, jer 20 dana sam bio samo kući, nisam se uopće kretao. Ali kada sam se mogao priključiti treninzima odradio sam pripreme najbolje što mogu, trenirao i kada nisu bili treninzi i izborio povjerenje trenera'', kaže Tičinović za Sportski novosti.

Nema javnih službenih podataka tko je koliko pretrčao, ali subjektivni dojam je da je TIčinović bio 'najživlji' igrač Zrinjskog na terenu u zadnje dvije utakmice. A to nije na čast većini suigrača, da ih pretrči rekonvalescent od korone.

''Možda to sa strane ne izgleda tako, ali osjećao sam dosta umora, znam svoje mogućnosti i vidim to nije moj puni potencijal. Čak sam par puta govorio treneru da mislim kako ne mogu više, ali su me uvjerili da mogu. Ali, oduvijek sam bio takav igrač. Ne mogu ja biti na jednom mjestu, kod mene je ili jesi ili nisi'', dodao je Tičinović.

28-godišnji desni bočni, uz nekoliko obrambeni igrača, među rijetkima je koji trenutno nisu na udaru kritika navijača. Svih ovih godina otkako je u vrhu Premijer lige Zrinjski uvijek ima rezultatske krize, ali rijetko kada su odmah na početku.

''Nitko od nas nije očekivao ovakav start, ali samo protiv Veleža nismo bili pravi kada je igra u pitanju, to priznajem. U svim ostalim utakmicama ne bih rekao da smo bili loši, igrali smo dobro, ali jednostavno lopta neće u gol. Istovremeno, Borac iz jedne šanse zabije gol i odmah im je lakše. Ali nadam se da će se to vratiti vrlo brzo. Mora'', zaključio je Mario Tičinović za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close