Kaos u Turskoj

Predsjednik kluba nokautirao suca, oglasio se Erdogan

Gužva je nastala na terenu, gdje se pojavio predsjednik Ankaragücüa Faruk Koca i bez puno objašnjavanja šakom s leđa udario suca u glavu.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2023. u 01:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je na terenu bilo burno, iako je sudac Halil Umut Meler pokazao dva crvena kartona, nitko nije očekivao da će čovjek koji je sudio tri utakmice Lige prvaka doživjeti ono što jeste. Ekipa Ankaragücüa je vodila od 14. minute golom Moruţana sve do sedme minute nadoknade. Kada je Adolfo Gaich pogodio za 1:1.

Ali Sowe je dobio drugi žuti karton već u 50.minuti, crveni karton u domaćem sastavu, dok je kod gostiju pocrvenio na isti način Topçu u 95. minuti. Nakon što su gosti izjednačili nesretni Meler označio kraj utakmice a onda je uslijedilo kaos.

Gužva je nastala na terenu, gdje se pojavio predsjednik Ankaragücüa Faruk Koca i bez puno objašnjavanja šakom s leđa udario suca u glavu. Sudac je pao, a onda je onako na zemlji zaradio nekoliko udaraca, da li nekoga iz domaće ekipe, ljudi iz pratnje predsjednika kluba, potpuno je nevažno.

Video: Dešavanja nakon utakmice 

Nastala je velika gužva, morala je intervenirati i policija koja je suca ispratila s terena. Meleru je konstatiran prijelom jagodične kosti i nalazi se na liječenju u bolnici pod nadzorom policijskih sigurnosnih snaga, a Nogometni savez Turske najavio je održavanje izvanredne sjednice. Istovremeno ministar unutrašnjih poslova Turske je obavijestio javnost o tome da je predsjednik Ankaragücüa priveden s još dvije osobe.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan osudio je napad na suca:

"Osuđujem napad na suca Halila Umuta Melera nakon večerašnjeg meča MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor i želim mu brz oporavak. Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv s nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti da se nasilje dešava u turskom sportu", poručio je Erdogan.

Inače, Faruk Koca je član AK stranke i naredbom Erdogana i odlukom Centralnog izvršnog odbora on će biti isključen iz iste.

"Mozak mi je poludio, sve mi se zacrnilo pred očima. Ne sjećam se što sam uradio", rekao je navodno prvi čovjek Ankaragucua nedugo nakon svega što se desilo. Kako sada stvari stoje Melerove kolege su u znak solidarnosti odbile suditi utakmice narednog prvenstvenog kola koje će biti odgođeno.

Kopirati
Drag cursor here to close