Pobjeda nad Aston Villa

Premiership: Arsenal na vrhu

Sport / Nogomet | 13. 12. 2015. u 19:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je iskoristio činjenicu da do danas vodeća momčad engleskog prvenstva Leicester svoj susret 16. kola igra u nedjelju protiv Chelseaja, te se pobjedom 2:0 u gostima kod Aston Ville probio na vrh ljestvice.

Topnici su pobjedu osigurali u prvom dijelu pogocima Girouda iz jedanaesterca u 8. i Ramseya u 38. minuti susreta.

Arsenal sada ima 33 boda i vodeći je na ljestvici s bodom prednosti ispred Manchester Cityja i Leicester Cityja. Leicester u derbiju kola u ponedjeljak dočekuje aktualnog prvaka Chelsea.

U ostala dva nedjeljna susreta Liverpool i West Bromwich podijelili su bodove odigravši 2:2, dok je Newcastle u Londonu iznenadio domaći Tottenham pobijedivši ga rezultatom 2:1.

Spurse je u vodstvo doveo Dier u 39. minuti, izjednačio je Mitrović u 74., a pobjedu gostima donio je Perez golom u sudačkom dodatku.

Nakon što su u prošlom kolu pobijedili Liverpool nogometaši Newcastlea došli su do novih važnih bodova u borbi za ostanak i trenutno su izvan zone ispadanja, na 15. mjestu sa 16 bodova.

Liverpool je protiv West Bromwich Albiona bod iščupao u šestoj minuti sudačkog dodatka, pogotkom Origia. Prethodno je Henderson u 21. minuti doveo "redse" u vodstvo, a uslijedio je preokret gostiju koji su prvo preko Dawsona u 30. minuti izjednačili, a u 73. poveli preko Olsona.

Kopirati
Drag cursor here to close