Prva liga F BiH

Prošlosezonski premijerligaš stradao u Tomislavgradu

Kompletirano je prvo kolo Prve lige Federacije BiH.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2024. u 19:08 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine koja je, za razliku od prethodnih sezona, specifična po tome što nema izraženog favorita za prvo mjesto. 

Lanjski viceprvak Stupčanica je otvorila novu sezonu 2:0 pobjedom kod Radničkog u Lukavcu. Kandidaturu je istaknuo i Čelik 1:0 pobjedom nad Goraždem pred oko 2500 svojih navijača na Bilinom polju. Jedini pogodak djelo je Alija Međuseljca.

Prošlogodišnji premijerligaš Tuzla City teško da će se ekspresno vratiti u viši rang, barem ako je suditi po prvoj utakmici. U Tomislavgradu ga je s 3:1 porazio domaći HNK Tomislav. Josip Radoš postigao je jedan gol, a dva gola dodao je napadač koji je stigao iz Veleža, Dževad Sijamija.

Jedini pogodak za Tuzlake, koji nemaju puno igrača iz prošle sezone, zabio je Jasmin Osmić.

Iako je kolo kompletirano, sve utakmice nisu odigrane. Još u subotu su na teren Pirote izašli samo domaći igrači Travnika i službene osobe. Igrači ekipe Simm Bau se nisu pojavili.

Susret će biti registriran s 3:0 za Travnik, a sada je pitanje hoće li Simm Bau uopće više i nastupati u ligi, jer je i prije početka njihov nastup bio pod velikim upitnikom.

Rezultati 1. kola

Jedinstvo - Gradina 1:3

Zvijezda - Budućnost 2:3

Gornji Rahić - Bratstvo 1:2

HNK Tomislav - Tuzla City 3:1

Čelik - Goražde 1:0

Radnik Hadžići - TOŠK 1:2

Radnički - Stupčanica 0:2

Travnik - Simm Bau (nije odigrana)

Kopirati
Drag cursor here to close