Finale Kupa BiH

Prvo poluvrijeme: Ćuže pogodio gredu, Borac tražio (i nije dobio) penal

Nakon utakmice Borca i Zrinjskog doznat ćemo hoće li banjalučka momčad osvojiti dvostruku krunu ili će Zrinjski obraniti naslov pobjednika Kupa.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2024. u 18:48 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvih 45 minuta uzvratne utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine nije bilo pogodaka, a ako tako ostane do kraja Kup će obraniti Zrinjski koji ima 1:0 iz prve utakmice.

Susret se igra u Banja Luci pred oko šest tisuća navijača, ali i po jakoj kiši koja je počela padati.

U osmoj minuti utakmice Zrinjski je imao fenomenalnu priliku za vodstvo, točnije nekoliko prilika u istoj akciji. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Tomislava Kiša prvo je Mario Ćuže pogodio gredu, a onda su domaći igrači blokirali udarce Barišića i Šunjića.

Nakon toga prividnu inicijativu preuzeo je Borac koji je u 30. minuti tražio jedanaesterac. U duelu s Barišićem u šesnaestercu domaćih pao je Jurilj no dok su svi na stadionu tražili jedanaesterac, Irfan Peljto pokazao je samo da se igra dalje.
 
Foto: Mondo / Duel Barišića i Jurilja
 
To je izazvalo buru zvižduka publike koja nije naviknula da se Borcu to nekada i ne svira.
 
Četiri minute kasnije Borac je imao opasan napad preko Herrere no njegov ubačaj u posljednji čas izbacio je Hrvoje Barišić. U posljednjoj minuti prvog dijela Kiš je dobro šutirao iz slobodnog udarca, no Milošević brani.
 
Odluka o osvajaču Kupa tako će pasti u drugom poluvremenu, a možda i nakon jedanaesteraca ukoliko Borac uspije zabiti jedan gol.
Kopirati
Drag cursor here to close