I Crna Gora može biti prva

Radulović: Idemo na tri boda

"Normalno je da će obje selekcije igrati napadački jer i jedna i druga strana želi pobjedu. Za napadačku igru imamo potencijal, širok spektar igrača koji igraju u napadu i nećemo odustati od svog cilja", tvrdi Radulović.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem 2020. godine, IO NS Crne Gore je imenovao je Miodraga Radulovića za izbornika seniorske reprezentacije, koji je na tom mjestu naslijedio Faruka Hadžibegića.

Radulović je svoju trenersku karijeru počeo kao pomoćni trener u Zeti, nakon čega je jedno vrijeme radio kao asistent u stručnom stožeru Borca iz Banja Luke. Radio je Radulović u omladinskoj, olimpijskoj i mladoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore i portugalskoj Boavisti. Svoju inozemnu karijeru, kao trener Radulović je gradio vodeći između ostalog Pakhtakor Tashkent, Al Jahru, reprezentacije Lebanona, Myanmara. U šest utakmica na klupi Crne Gore ostvario je tri pobjeda, dva poraza i jedan remi.

"Prvo što želim reći jeste da je ovaj duel derbi ove grupe, susret dvije selekcije koje su u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazale najviše. Mi smo igrama, zalaganjem, odnosom prema grbu i dresu koji nosimo zaslužili ovu šansu. Kada smo započeli takmičenje u UEFA Ligi nacija nismo imali imperativ osvajanja prvog mjesta. Krenuli smo u ciklus s ciljem da ostanemo u Ligi B, proširimo bazu igrači i dodatno homogeniziramo ekipu.

Ukazala nam se prilika da napravimo korak više i siguran sam da smo spremni da to iskoristimo. Nema straha kod nas, to ne postoji. Pritisak je, naravno, uvijek prisutan kada se igra za nacionalni tim. Znamo što nosi ova utakmica, znamo koji je ulog i spremni smo da idemo na sva tri boda. Normalno je da će obje selekcije igrati napadački jer i jedna i druga strana želi pobjedu. Za napadačku igru imamo potencijal, širok spektar igrača koji igraju u napadu i nećemo odustati od svog cilja. Naravno, ishod grupe dobrim dijelom zavisi od ishoda večerašnje utakmice ali ćemo u posljednjem kolu mi imati težak zadatak protiv Finske kod kuće, baš kao i Bosna i Hercegovina na gostovanju Rumuniji, zaključio je Radonjić.

Kopirati
Drag cursor here to close