Osuda huliganskog ispada

Reakcija Veleža na incident u Međugorju: Osiguranje nije postojalo

Sport / Nogomet | 02. 02. 2017. u 22:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Veležu su dan nakon prekinute utakmice sa Slobodom i službeno reagirali te prozvali nadležne organe za aljkavo obavljen posao.

Podsjećamo, utakmica sa Slobodom u Međugorju prekinuta je nakon što su u drugom dijelu u teren upale maskirane osobe. 

Priopćenje FK Velež prenosimo u cjelosti.

“Na poziv FK Sloboda, a u cilju održavanja korektnih sportskih odnosa i provjere vlastitog tima, FK Velež se dana 01.02.2017 godine odazvao na poziv za odigravanje prijateljske utakmice na terenu sportskog centra “Circle international” u Međugorju. Očekujući gostoprimstvo ravno onom koje mi pružamo svim gostujućim ekipama, sa radošću smo otputovali u Međugorje.

Nažalost, naša očekivanja su iznevjerena. Jučerašnji incident sa mogućim smrtnim posljedicama u kojem ne želimo prepoznavati bilo čije navijače, nakon upada grupe od četrdesetak maskiranih huligana sa metalnim motkama, bejzbol palicama i raketnim pištoljima je samo zahvaljujući prisebnosti igrača i rukovodstva oba kluba završio bez posljedica.

Osiguranje za navedenu utakmicu nije postojalo kao ni reakcija policije, koja je bila nedopustivo spora. S pravom se pitamo da li takvu policiju uopće treba plaćati, s obzirom da je evidentno kako ne radi vlastiti posao.

FK Velež poziva odgovorne i nadležne na maksimalnu ozbiljnost u osiguravanju normalnih uvjeta na svim sportskim susretima i manifestacijama, kao i privođenje i procesuiranje svih koji narušavaju red, mir i sportsku atmosferu na terenima kao i njihove nalogodavce", stoji u priočenju Upravnog odbora 'Rođenih'.

Kopirati
Drag cursor here to close