Suvereno

Real jednostavno bio prejak za gradskog rivala

U velikom gradskom derbiju između madridskog Reala i Atletica, Kraljevski klub je upisao ključnu pobjedu koja im je donijela minimalno pet brodova prednosti ispred drugoplasirane Seville.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2021. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od Realovih junaka u pobjedi 2:0 bio je Karim Benzema, francuski internacionalac koji iz utakmice u utakmicu zabija bez prestanka. Odigrao je samo prvo poluvrijeme, a njegov je pogodak za 1:0 donio i psihološku prednost Kraljevskom klubu.

Ipak, Atletico nije bio tako bezopasan, o čemu svjedoči proglašenje vratara Thibauta Courtoisa igračem susreta.

Ancelotti je u prvoj postavi, uz Viniciousa i ostale standardne prvotimce u prvu ekipu uvrstio i Luku Modrića koji prkosi godinama i ne prestaje biti važan kotačić u igri Reala.

Upravo je Luka u 16. minuti presjekao jedno dodavanje igrača Atletica, ostavio ju petom za Casemira koji povlači kontru. Nekoliko dodavanja kasnije Vinicius pronalazi Benzemu koji iz prve puca neobranjivo čak i za Oblaka. Nezaustavljivi Francuz ne prestaje zabijati.

Atletico je pogotku najbliži bio z jednog slobodnog udarca, kojeg je skrivio Modrić. Pozicija je bila idealna za Griezmanna koji se sjajno namjestio na udarac, no se ispružio i obranio.

Tako se vodstvom Reala 1:0 otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvreijeme je donijelo nešto agresivniji Atletico. Prvo je Felix, koji je zamijenio Griezmanna na poluvremen, iskoristio povratnu loptu za udarac koju je nekako odbio belgijski reprezentativac na golu Reala, da bi u nastavku akcije loptu primio Cunha, no Courtois ga je pod pritiskom naveo na promašaj.

Inače, Karim Benzema je također zamijenjen nakon 45 minuta, a priliku je dobio Luka Jović. Real se malo povukao, da bi iz jedne munjevite kontre, koju je istrčao Vinicious Jr., podebljali prednost na 2:0. Mladi Brazilac je pronašao Asensija, koji u Benzeminom stilu puca iz prve u donji kut, Oblak je opet nemoćan.

Tri udarca po golu i dva gola. Nevjerojatno. Real iskorištava sve što mu se nudi na pladnju. GOLOVI

Atletico je izgledao nemoćno iz žive igre, ali je zato prijetio iz prekida, pri čemu je najbliži pogotku bio Thomas Lemar.

U sudačkoj nadoknadi Felix je imao čistu šansu iz blizine, a Belgijanac na vratima Reala obranio je udarac tako što ga je lopta pogodila ga u glavu i propisno ošamutila. Ostalo je na koncu 2:0 za domaćina.

Statistika kaže kako je El Derbi Madrileño, odigran prije točno godinu dana, 12. prosinca 2020., završio identičnim rezultatom - 2:0 za Kraljevski klub.

Modrić je odlično odigrao cijeli susret, a Realovi navijači nekoliko su ga puta nagradili ovacijama.

U idućem kolu Real na Santiago Bernabeu dočekuje Cadiz, dok će Atletico u goste kod drugoplasirane Seville.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close