La Liga

Real u obranu naslova krenuo mršavim bodom uz blijedu igru

Činilo se da će to nakon ranog vodstva biti lagan zadatak za Kraljevski klub, ali domaća Mallorca nije se dala, uzvratila je hrabrom igrom i došla do zasluženog boda.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2024. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak Španjolske i Europe Real Madrid remizirao je na gostovanju kod Mallorce u prvom ovosezonskom kolu La Lige. Rezultat od 1:1 posve je realan, s obzirom na prikazano u 90 minuta.

Real je u vodstvo u 13. minuti doveo Rodrygo na asistenciju brazilskog sunarodnjaka Viniciusa Juniora.

Bod je Mallorci donio kosovski napadač Vedat Muriqi golom u 53. minuti.

Luka Modrić ušao je u igru u 63. minuti umjesto francuskog veznjaka Aureliena Tchouaménija, ali Kraljevski klub nije mogao do pobjedničkog gola. Akcije su bile spore, predvidljive i stekao se dojam da su prvaci još neuigrani.

Nekoliko solo prodora Mbappea, Viniciusa i Rodryga završavalo je blokiranjem udaraca prema golu ili dobrom intervencijom domaćeg vratara Geifa koji je bio dobro raspoložen.

Real je utakmicu završio s desetoricom igrača jer je u sedmoj minuti sudačke nadoknade direktni crveni karton dobio francuski lijevi bek Ferland Mendy. Isključen je zbog vrlo grubog starta direktno na nogu domaćeg strijelca Muriqija.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

U idućem kolu Real će na Santiago Bernabeuu ugostiti Real Valladolid, klub čiji je vlasnik legenda Reala Ronaldo Nazario, a Mallorca gostuje kod Osasune.  

Nogometaši Raya Vallecana na najbolji su način započeli novu sezonu igranja u LaLigi, šokiravši Real Sociedad pobjedom 2-1 (0-0) na Reale Areni u San Sebastianu.

Gosti su odabrali taktiku prepuštanja posjeda domaćoj momčadi i vrebanja na prilike u kontranapadima. To se pokazalo punim pogotkom, jer su iz Baskije otišli sa sva tri boda.

Vodstvo Rayo Vallecanu donio je Jorge de Frutos u 67. minuti. Pobjedu gostiju iz Madrida potvrdio je u 84. minuti Sergio Camello, igrač koji je sa španjolskom reprezentacijom osvojio naslov olimpijskog pobjednika.

Real Sociedad je samo uspio doći do utješnog pogotka za 1-2 u osmoj minuti dodatka, a strijelac je bio Martin Zubimendi. 

Video: REAL SOCIEDAD 1 - 2 RAYO VALLECANO

Španjolska - 1. kolo

Nedjelja:

Real S. - Rayo V. 1-2 (Zubimendi 90+8 / de Frutos 67, Camello 84)
Mallorca - Real M. (Rodrygo 13 / Muriqi 53)

Valladolid - Espanyol (pon, 19.00)
Villarreal - Atletico (pon, 21.30)

Odigrano prije:

Valencia - Barcelona 1-2 (Duro 44 / Lewandowski 45+5, 49-11m)
Osasuna - Leganes 1-1 (Soriano 79-ag / Cruz 22)
Las Palmas - Sevilla 2-2 (Nanzou 42-ag, Ramirez 71 / A. Suarez 25-ag, J. Suarez 61)
Celta - Alaves 2-1 (Svedberg 66, Aspas 84 / Kike Garcia 17)
Betis - Girona 1-1 (Bartra 6 / Misehouy 72)
Athletic - Getafe 1-1 (Sancet 27 / Uche 64)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close