Liga nacija

Remi Nizozemske i Njemačke, De Ligt zamalo prodao utakmicu

I dok je BiH osvojila prvi bod u novom ciklusu Lige nacija, odigravši 0-0 protiv Mađarske u Budimpešti, u derbiju naše skupine Nizozemska i Njemačka odigrale su 2-2.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2024. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaćini su poveli u 2. preko Reijndesa, no Njemačka je do poluvremena preokrenula golovima Undava u 38. i Kimmicha u trećoj minuti dodatka. Konačni rezultat djelo je Dumfriesa u 51.

Nizozemski izbornik Ronald Koeman suočio se na ovoj utakmici s ozbiljnim problemima. Nathan Ake je zamijenjen zbog ozljede, a Matthijs de Ligt odigrao je jednu od najslabijih partija karijere.

Branič Manchester Uniteda pravio je greške u seriji, a na kraju Koeman nije imao drugog izbora nego ga zamijeniti. Realno gledano, vidjelo se već na susretu protiv BiH da de Light nije u dobroj formi.

Umjesto njega u drugome je dijelu u igru ušao Van Hecke. Nizozemska je ubrzo poravnala na 2:2.

GOLOVI 

De Ligtu je ovo bio 47. nastup u reprezentaciji Nizozemske, a navijači na društvenim mrežama pozivaju izbornika da ga ubuduće izostavi sa spiska. 

Nekada je ovaj 25-godišnjak glasio za jednog od najboljih srednjih braniča svijeta. Igrao je fenomenalano u Ajaxu, a zatim je prešao u torinski Juventus.

U Torinu se zadržao tri godine. Imao je solidne nastupe, ali nije blistao. Otišao je potom u Bayern, no Bavarci su ga s odlučili riješiti nakon dvije sezone. Prodali su ga Manchester Unitedu ovog ljeta za 45 milijuna eura i čini se kako nisu pogriješili.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close