Izbornik vjeruje u bolje rezultate

Reprezentacija BiH novi ciklus otvara protiv Finske

" Vjerujem da ćemo igrati i izgledati puno bolje, nego što je to bio slučaj u posljednjoj utakmici. Posljednja utakmica protiv Finske je bila jedna od najlošijih utakmica koje smo igrali" rekao je Ivaylo Petev
Sport / Nogomet | 04. 06. 2022. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom protiv Finske reprezentacija BiH ulazi u novi ciklus Lige nacija. Ovaj put je to Divizija B, a pored Finske tu su još Rumunjska i Crna Gora. Rezultati utakmica koje su odigrana u prethodna tri dana ukazuju na činjenicu da su suvišne bilo kakve prognoze, ponajviše zbog činjenice što je sezona na kraju i pitanje je uopće koliko kod pojedinih igrača ili reprezentacija postoji motiva.

Sa druge strane kada pričamo o reprezentaciji BiH upravo bi barem po najavama ovo takmičenje, odnosno ova četiri susreta u kratkom periodu trebala poslužiti za vraćanje bilo kakvog povjerenja navijača, popravljanje atmosfere ako je to uopće moguće. Nije isključeno i da sudbina izbornika Peteva možda povezana rezultatima repke u narednom periodu.

Današnja utakmica protiv Finske će biti šesta u međusobnoj povijesti. Bosna i Hercegovina i Finska su do sada odigrale pet međusobnih susreta i skor je potpuno izjednačen. Obje selekcije su ostvarile po dva trijumfa, a jedna utakmica je završena neriješenim rezultatom, uz gol razliku 8:8. U ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, jedna utakmica je završila bez pobjednika 2:2, druga trijumfom Finske u Zenici 1:3. Naravno i ova utakmica je imala svoju uvertiru, pa se jednostavno golman Kovačević nije pojavio na okupljanju, dok se Kenan Kodro povrijedio. Svi ostali pozvani igrači su tu.

"Pokušat ćemo i da napravimo dobar rezultat i da spremimo ekipu što bolje za kvalfikacije za Europsko prvenstvo. Nadam se da iz posljednje utakmice puno toga naučili jer smo u istoj jednako toliko izgubili. Vjerujem da ćemo igrati i izgledati puno bolje, nego što je to bio slučaj u posljednjoj utakmici. Posljednja utakmica protiv Finske je bila jedna od najlošijih utakmica koje smo igrali" rekao je Ivaylo Petev na presici prije današnjeg susreta.

Pored Peteva tu je bio i prvi golman reprezentacije Ibrahim Šehić koji je također najavio novi ciklus i prvu narednu utakmicu:

"Protiv jačih smo odigrali vrhunske utakmice, a protiv slabijih smo podbacili. Mislim da je to nedostaak iskustva, imamo mnogo mladih igrača u ekipi, koji trebaju da stasaju, da repuzmu odgovornost i da shvate šta znači igrati za reprezenetaciju. Nismo kod kuće mogli da izdržimo pritisak pred našim navijačima, a u gostima nismo gubili. Imamo mnogo stvari na kojima trebamo raditi i to ćemo sigurno uraditi u budućnosti", dodao je Šehić.

Kopirati
Drag cursor here to close