Prijateljski susreti

Reprezentacija BiH u ožujku protiv Švicarske; odbijene Crna Gora i Makedonija

Sport / Nogomet | 02. 12. 2015. u 16:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna ''A'' reprezentacija Bosne i Hercegovine u ožujku 2016. godine gotovo sigurno igrat će prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, čiji je izbornik Sarajlija Vladimir Petković.

Točan datum odigravanja utakmica odredit će u narednim danima Nogometni savez Švicarske, a jasno je i da će meč igrati u Švicarskoj.

Na sastanku čelnika nacionalnih Saveza jugoistočne Europe održanom proteklog tjedna u Budvi ponudu za odigravanjem test susreta reprezentaciji BiH uputili su Crna Gora i Makedonija. Međutim, pozive iz Podgorice i Skoplja u NS BiH "stavili su na čekanje“.

Konkretnije, izvjesno je da sa Makedonijom i Crnom Gorom, barem u ožijku i lipnju FIFA terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, BiH će se neće sastati.

U lipnju su u roku od sedam dana dva termina za prijateljske mečeve, te bi kako sada stvari stoje BiH na poziv Vahida Halilhodžića, izbornika Japana u tom razdoblju mogla biti sudionik Kirin kupa u zemlji izlazećeg sunca. Isto tako, postoje i ponude za odigravanje susreta u Južnoj Koreji i Kini, koje su, također, financijski prihvatljive za NS BiH.

No, u državnom Savezu sa sjedištem u Sarajevu nadaju se i da će neke od jakih europskih reprezentacija pripremajući se za nastup na EURO 2016 ponuditi BiH u lipnju ponuditi za sparing partnera, pa bi u tom slučaju izabranici  Mehmeda Baždarevića imali provjere na svom kontinentu, piše Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close