Ikona Dortmunda

Reus pronašao novi klub

Ono što je Totti bio Romi, to je Marco Dortmundu. Igrač koji je mogao igrati bilo gdje u Europi, nositi dresove najuspješnijih klubova današnjice, odlučio je cijeli život ostati vjeran žutom dresu.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 17:33 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marco Reus, legenda njemačke Borussije Dortmund, blizu je potpisa za novi klub. Nijemac se porazom u finalu Lige prvaka oprostio od svog Dortmunda nakon što mu je istekao ugovor, a u posljednjem kolu njemačke Bundeslige nekoliko dana prije počastio je cijeli stadion pivom, kako bi iskazao zahvalnost za sve što mu je klub dao. No, itekako bi i suprotna strana trebala biti zahvalna legendarnom Reusu.

Ono što je Totti bio Romi, to je Marco Dortmundu. Igrač koji je mogao igrati bilo gdje u Europi, nositi dresove najuspješnijih klubova današnjice, odlučio je cijeli život ostati vjeran žutom dresu.

Uz to, nerijetko su se događale situacije kako ispraća svoje suigrače u redove rivala Bayerna iz Münchena, no on nikada nije imao namjeru trčati za trofejima. Tako je, među ostalima, ispratio tadašnjeg suigrača Roberta Lewandowskog i Maria Götzea, koji su s Reusom činili ubojiti trio Dortmunda.

Ide u Los Angeles 

No, došlo je vrijeme i da legendarni veznjak promijeni sredinu. Naime, Reus je vrlo blizu dogovora s američkim LA Galaxyjem, prenosi Fabrizio Romano, ugledni stručnjak za transfere.

On je prije par dana plasirao informaciju kako su Amerikanci poslali ugovor kojim bi ga potpisali kao slobodnog igrača, a da je Nijemac također primio ponude i od saudijskih klubova.

Ipak, čini se kako je Reus odabrao odlazak u Los Angeles jer, prema posljednjim informacijama, čelnici Galaxyja su uvjereni u postizanje dogovora koji je sve bliže realizaciji.

Postoji još stvari koje se trebaju riješiti između igrača i kluba, a to bi trebalo potrajati nekoliko dana, no čini LA Galaxy želi Reusa i da je njihov prijedlog trenutno najbolji od svih zainteresiranih klubova.

12 godina igrao u Dortmundu

Nijemac je redove Dortmunda pojačao 2012. godine, a nakon 12 godina provedenih u klubu upisao je 429 nastupa i upisao 170 pogodaka uz 131 asistenciju u svim natjecanjima, a sada bi trebao pojačati redove kluba gdje su nekada nastupali David Beckham, Zlatan Ibrahimović, Robbie Keane, Landon Donovan i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close