Kvalifikacije

Rijeka nadigrala The New Saintse na Rujevici

Sport / Nogomet | 11. 07. 2017. u 21:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni prvak Rijeka otvorio je natjecanje u kvalifikacijama Lige prvaka pobjedom na Rujevici protiv velškog prvaka The New Saintsa 2:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u 3. pretkolo.

Rijeka je dominirala cijeli susret i mogla je uvjerljivije slaviti, a golove su postigli Josip Mišić (4) i Florinentin Matei (68).

Uzvratni susret je 18. srpnja u Oswestryju.

Posljednji put elitno nogometno natjecanje Starog kontinenta u Rijeci se igralo prije točno osamnaest godina kada je Rijeka u dvije utakmice ispala od beogradskog Partizana (1:2, 0:3).

Ovoga puta prva prepreka na putu do Lige prvaka je velški prvak The New Saints koji je u prvom pretkolu teškom mukom izbacio gibraltarsku Europu.

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav sa rekordnih 11 titula prvaka.

Međutim, dodajmo kako vodeći velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardif City, a u nižim ligama Newport County, Wraham...

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Samo jednom su stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3:1, 3:0).

Kopirati
Drag cursor here to close