Rapsodija Veleža

Rođeni razmontirali Tuzlake: "Moralo nam se jednom vratiti"

Velež je uvjerljivom 4:0 pobjedom nad Tuzlom došao na korak od finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje će ga, vjerojatno, čekati Sarajevo.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2022. u 20:16 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veležu u Premijer ligi ne cvjetaju ruže, ali zato u Kupu mu sve po planu. Momčad Feđe Dudića došla je na korak od finala, pobijedivši Tuzlu s 4:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

"Pobijediti sa 4:0 Široki Brijeg i Tuzla City govori da smo dobri i da imamo kvalitetu. Zašto nismo ranije imali rezultat, plod je nekih stvari na koje nismo mogli utjecati. Bitno je da pošteno radimo i da nam se pošteno vraća", rekao je Dudić poslije utakmice s Tuzlom. 

Video: Velež - Tuzla City 4:0

Dudić smatra da je istovjetna 4:0 pobjeda nad Širokim Brijegom u četvrtfinalu Kupa bila prekretnica u ovoj sezoni.

“Mislim da nam je to bila prekretnica niza poraza, gdje u većini utakmica nismo zaslužili da izgubimo. Znao sam da će momci odigrati ovakvu utakmicu. Nisam znao da ćemo pobijediti 4:0, ali sam bio uvjeren u pobjedu”, dodao je Dudić.

Iako nakon prvih utakmica izgleda da će u finalu Kupa u Zenici igrati Velež i Sarajevo, Dudić ne želi prejudicirati.

"Sigurno je veliki korak, ali neću reći da smo u finalu. Danas smo odigrali fenomenalnom Tuzla nije imala nijednu stopostotnu priliku, ne znam da li i jedan udarac u okvir gola. Sve čestitke momcima. Znao sam da ćemo se vratiti, ovo nam je nagrada. Ne da nas je netko pogledao, nego nagrada dobrog rada". 

Kopirati
Drag cursor here to close