Popravlja statistiku

VIDEO I Ronaldo postigao 130 golova za reprezentaciju

Gledajući statistiku i brojeve, prvi za Cristian Ronalda po broju golova za reprezentaciju je Ali Daei iz Irana (109 golova), nakon čega slijede Leo Messi (106), reprezentativac Indije Sunil Chhetri (93).
Sport / Nogomet | 12. 06. 2024. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv Hrvatske je utakmicu odgledao s klupe, onda je zaigrao u posljednjoj provjeri pred Europsko prvenstvo. Portugal je slavio 3:0, Cristiano je postigao dva gola, pa je ponovo popravljao neke svoje statističke podatke.

Prvi gol bio je povijestan. Ronaldo je njime postao prvi igrač koji je postigao gol za reprezentaciju u 21 različitoj godini. Sve je počelo 2004. godine, kada je zabio Grčkoj na Euru. Sada ga čeka Euro u Njemačkoj, ujedno šesti za velikog Portugalca.

Sada je došao do pomalo nestvarne brojke od 130 golova za reprezentaciju, čime je prvi u povijesti koji je u međunarodnom nogometu dosegao tu brojku, i 895 u čitavoj karijeri. Ako nastavi u ovom ritmu, ako Portugal bude pobjeđivao, Ronaldo bio mogao doći do brojke od 900 postignutih golova u karijeri, na ovom EURU, što zvuči pomalo nevjerojatno

Video: Cristiano Ronaldo protiv Irske 

Gledajući statistiku i brojeve, prvi za Cristian Ronalda po broju golova za reprezentaciju je Ali Daei iz Irana (109 golova), nakon čega slijede Leo Messi (106), reprezentativac Indije Sunil Chhetri (93). U Top 5 društvu su Mokhtar Dahari (Malezija, 89) i Ferenc Puskás (84).

Ronaldo je nakon čudesnog rekorda govorio za Portugalsku televiziju:

"Znam da mi nije ostalo puno godina u nogometu. Svaka godina mi je dar. Sama činjenica da igram nakon 35. godine je već dar, a meni je 39. Zato se svake godine trudim uživati. Važno je biti fizički i mentalno u dobrom stanju kako bi pomogao momčadi. I kao što znate, doživotno sam zaljubljen u nacionalnu momčad. U njoj sam 20 godina i samo želim nastaviti. Što se tiče Eura, volim nogomet. I zato mi je svaka utakmica posebna. Zamišljam ponos koji ću osjetiti kada u Njemačkoj budem igrao za Portugal... To je san, kao kada sam imao 20."

Kopirati
Drag cursor here to close