Premiership

Samo jedan klub protiv VAR-a

Na sastanku je potvrđeno da će poluautomatsko zaleđe biti uvedeno na jesen, a da će odluke koju bude donio VAR sudac objašnjavati navijačima na stadionima.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2024. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi engleske Premijer lige glasali su u četvrtak za ostanak VAR tehnologije na utakmicama.

Klubovi su na današnjem sastanku glasali 19:1 u korist VAR tehnologije, prenio je BBC.

Inicijativu za ukidanje tehnologije pokrenuo je Wolverhampton u svibnju, nezadovoljan sudačkim odlukama.

Za usvajanje prijedloga bilo je potrebno 14 glasova od 20 premijerligaških klubova, ali je jedino Wolverhampton glasao za ukidanje VAR-a.

Wolverhampton je objavio da je razočaran ishodom glasanja, ali je pozdravio "posvećenost Premijer lige da se unaprijedi VAR".

VAR tehnologija uvedena je u Premijer ligu u sezoni 2019/2020, a liga je pod konstantnim pritiskom da se unaprijedi ta tehnologija, piše Beta.

Wolverhampton je naveo devet razloga u korist ukidanja VAR-a, uključujući utjecaj na proslavu gola, neprijateljstvo prema sucima i dužinu vremena potrebnog za donošenje odluka.

Na sastanku je ponovo potvrđeno da će poluautomatsko zaleđe biti uvedeno na jesen, a da će odluke koju bude donio VAR sudac objašnjavati navijačima na stadionima.

Premijer liga je objavila da će biti "zadržana granica visokog praga" za dužnosnike VAR-a da interveniraju zbog subjektivnih odluka na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close