Sjajan rezultat

Samra Alebić iz Bosne i Hercegovine do svjetskog trona

Samra Alebić ostvarila je sjajan rezultat na ovogodišnjem WUAP Svjetskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Češkoj.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2024. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samra Alebić ostvarila je sjajan rezultat na ovogodišnjem WUAP Svjetskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Češkoj. Ona je nastupila u kategoriji do 52 kilograma u izuzetnoj natjecateljskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto i oborila svjetski rekord u čučnju nakon što je podigla težinu od čak 165 kilograma, piše novinar Muamer Zukanović.

Pripreme za ovo batjecanje Samra je počela već u travnju ove godine kako bi dostigla potrebnu tjelesnu težinu za kategoriju do 52 kilograma, a nakon ostvarenog rezultata Samra je poručila:

''Kako sumirati emocije u ovom trenutku, stvarno ne znam. Pišem ovo sa hiljadu i jednom emocijom dok mi srce lupa dvjesto na sat. Toliko truda, rada i odricanja, ali sve se isplatilo u trenutku kada sam postala nova rekorderka.''

Alebić se zahvalila svima koji su vjerovali u njen rad i trud, uključujući sponzore, bliske prijatelje i obitelj koja ju je podržavala kroz cijeli proces.

Posebnu zahvalu uputila je Kadiru Keskinu, koji je svojim znanjem, motivacijom i podrškom bio ključni faktor za postizanje rezultata.

Prema Samrinim riječima obaranje svjetskog rekorda nije bilo očekivano jer mnogobrojni faktori utiču na performans ali sve je se savršeno poklopilo sada Konjic, Mostar i Bosna i Hercegovina imaju svjetsku rekorderku.

Nastup na svjetskom prvenstvu za Samru znači nova poznanstva, novo iskustvo i motiv za nastavak natjecateljske karijere, a cilj je jasan – nastavit istim žarom, postavljati i rušiti nove rekorde i sticat nova poznanstva.

Samrin ukupan rezultat na prvenstvu bio je 365 kg, a Češka samo usputna stanica na putu ka uspjehu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close