Neobična priča

Simon i Martin za Bljesak.info: Kako su Ultrasi privukli oca i sina iz Njemačke u Mostar?

Simon i Martin su otac i sin koji su u Mostar stigli iz Potsdama u Njemačkoj zbog utakmice između HŠK Zrinjski i NK Bravo.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2024. u 18:09 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da su HŠK Zrinjski i njihovi najvatreniji navijači Ultrasi zaista utkali svoje mjesto na međunarodnoj nogometnoj ljestvici svjedoči nam i činjenica koja je do naše redakcije došla upravo pred europski okršaj Mostaraca protiv slovenskog Brava.

Naime, Simon i Martin su otac i sin koji su u Mostar stigli iz Potsdama u Njemačkoj upravo zbog utakmice između HŠK Zrinjski i NK Bravo.

Preko osobe koja im je "sredila" ulaznice za večeranju utakmicu došli smo do broja telefona, a Simon i Martin su bili i više nego raspoloženi za ovu neobičnu priču.

300 stadiona u 16 zemalja

"Dolazimo iz Potsdama, inače sam porijeklom iz Škotske, pa sam po mjestu rođenja vezan za klub Hibernian čiji sam veliki fan, ali zajedno sa svojim sinom idem i na utakmice Babelsberga 03, četveroligaša iz Potsdama", govori Simon za Bljesak.info, te dodaje kako je cijeli život išao na utakmice samo ta dva kluba sve dok prije par godina njegov, sada 15-godišnji sin, nije došao na zanimljivu ideju.

"Došao je do mene jedan dan i pitao me što mislim o ideji odlazaka na utakmice diljem svijeta. Nisam previše razmišljao, ideja mi se zaista učinila zanimljivom, ali i ostvarivom. I tako je naša priča počela prije par godina", prisjeća se Simon.

Simon ističe kako su avanture koje dožive zaista užitak, a impresivne brojke koje su iza njih nam to i potvrđuju.

"Moj sin i ja smo do sada bili na gotovo 300 različitih nogometnih stadiona u 16 zemalja", ističe s ponosom.

Martin je čitao o Ultrasima

Ovo je njihov prvi put da dolaze u Mostar, no kako su nam kazali, odmah su se oduševili.

"Mostar je zaista odličan. Ljudi su vrlo ljubazni i krajolik je prekrasan. Danas smo se popeli na brdo Hum i bilo je super, pogled na grad je fantastičan", priča nam Simon.

Zasluge za njihov dolazak u Mostar pripadaju ponovno njegovom sinu Martinu, točnije mostarskim Ultrasima o kojima je Martin čitao.

"Imali smo prije želju posjetiti Mostar, a aktivno smo počeli razmišljati o tome nakon što mi je Martin pokazao par članaka o Ultrasima i rekao kako mu je zaista velika želja doći na barem jednu utakmicu u Mostar", kazao je Simon za Bljesak.info, te dodao kako je kvalifikacijska utakmica za UEFA Konferencijsku ligu bila idealna prilika za ostvarenje te želje.

Prognoza?

"Rekli smo jednom našem prijatelju u Njemačkoj o našim planovima i on je kontaktirao prijatelja koji je kontaktirao drugog prijatelja, Juricu u Mostaru, i on je nabavio karte za nas", objašnjava nam Simon detalje organizacije ovog puta, te je ovu priliku iskoristio kako bi se zahvalio Jurici koji je objeručke prihvatio pomoći ovom dvojcu.

U kratkom, ali prilično zanimljivom razgovoru s ovim dvojcem neizostavno je bilo i pitanje o večerašnjim prognozama za utakmicu.

"Loši smo u pogađanju rezultata, ali kladimo se na pobjedu Zrinjskog 2:0", zaključili su Simon i Martin.

Podsjetimo, utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu između HŠK Zrinjski i NK Bravo igra se večeras od 21 sat na stadionu HŠK Zrinjski, a utakmica će biti u izravnom prijenosu na Arena Sport kanalima.

Kopirati
Drag cursor here to close