kup bih

Široki Brijeg u završnici svladao Mladost

Sport / Nogomet | 09. 03. 2016. u 15:51 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na svom terenu svladao Mladost iz Doboj Kaknja s 3:1 i napravio velik korak ka polufinalu Kupa.

Činilo se da će gosti iz Kaknja odnijeti dobar rezultat na uzvrat, jer je do 88. minute bilo 1:1, no Širokobriježani su u samoj završnici postigli dva pogotka za mirniji uzvrat.

Široki Brijeg je poveo iz vrlo sumnjivog jedanaesterca u 36. minuti. Naime, Hodžić je oborio Menala na rubu kaznenog prostora, činilo se da je prekršaj bio izvan šesnaesterca, a to su tvrdili i gosti.

No, sudac Terzić pokazao je na bijelu točku, unatoč burnim prosvjedima igrača Mladosti. Kazneni udarac realizirao je Jure Ivanković, koji je nekoliko minuta kasnije mogao povećati na 2:0, no pogodio je gredu.

U drugom poluvremenu Široki je pogodio stativu, promašio nekoliko stopostotnih prilika i onda je kažnjen u 76. minuti. Gosti su izveli savršen kontranapad koji je završio pričuvni igrač Belmin Kobilica pogotkom za 1:1.

Ipak, domaći su na kraju nekako došli do pobjede i to uvjerljive. U 88. minuti pogodio je Ivanković, a samo minutu kasnije u strijelce se upisao i Ivan Krstanović koji je pogodio iz neposredne blizine.

Uzvratni susreti na rasporedu su 16. ožujka.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Ivanković, Landeka, Menalo (Krstanović), Sesar, Buhač (Crnov), Karačić, Bralić, Kresinger (Ćorluka), Marković.

MLADOST (DK): Lalić, Gačan, Bošković, Šišić, Hrelja, Rizvanović, Hodžić, Poček, Husić, Čović, Asanović.

Prve utakmice 1/4 finala Kupa BiH:

Sloboda - Sarajevo 2:1
Široki Brijeg - Mladost 3:1
Radnički - Radnik 0:2
Borac - Željezničar 0:2

Kopirati
Drag cursor here to close