Čeka se reakcija britanske vlade

Situacija oko prodaje Chelseja se opet komplicira

Uprava kluba i Abramovič traže da se dopusti prebacivanje spornih 1.6 milijardi funti s tvrtke Fordstam u vlasništvu Romana Abramoviča na račun tvrtke Camberley International Investments čija je vlasnička struktura mahom nepoznata.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija oko prodaje Chelseja se ponovo komplicira. I još uvijek je čini se sve otvoreno. Iako se u posljednje vrijeme spominjao
Todd Boehly kao mogući novi vlasnik, čini se da to neće baš lako i glatko. Samo nekoliko dana nakon što je američka investicijska banka Raine, posrednik u preuzimanju kluba objavila da je prvi odabrani ponuđač za vlasništvo američki poduzetnik Todd Boehly, krenuli su problemi. Možemo ih nazvati i očekivanima.

Sada se ponovo javio još uvijek aktualni vlasnik, ruski milijarder Roman Abramovič koji je barem kako pišu mediji u Engleskoj, napravio radikalan zaokret i sada više ne želi otpisati 1.6 milijardi funti duga koliko Chelsea kao klub ima prema njemu kao fizičkoj osobi, odnosno investitoru.

Abramovič je u početnim stadijima rusko-ukrajinske krize zbog koje je i bio primoran na prodaju, stalno naglašavao da će taj novac otpisati, a to mu je naložila i britanska Vlada. Podsjetimo, premijer Boris Johnson izričito je zabranio bogaćenje Rusa na teritoriju te zemlje i osobno se zalagao da sam nadgleda proces prodaje Chelseaja u kojem Abramovič ne bi mogao uprihoditi ni penija.

No, stvari se, izgleda, radikalno mijenjaju. Prema posljednjim informacijama, uprava kluba i Abramovič traže da se dopusti prebacivanje spornih 1.6 milijardi funti s tvrtke Fordstam u vlasništvu Romana Abramoviča na račun tvrtke Camberley International Investments čija je vlasnička struktura mahom nepoznata. Nitko iz Chelseja se nije zvanični oglasio a vidjet ćemo što kaže britanska vlada u ovoj situaciji.

Ono što znamo do ovog trenutka, odnosno što je poznato od ranije, britanska je Vlada dopustila poslovanje Chelseaju pod posebnim uvjetima do 31. svibnja ove godine, do kraja ove sezone, kada klub licencu i praktički nestaje s scene. Što će se dogoditi dalje, barem u ovom trenutku možemo samo nagađati. Ako se u narednih dvadesetak dana situacija ne promijeni, Chelsea će se kao klub naći u još većim problemima.

Kopirati
Drag cursor here to close