Plemići čekaju krupu

Slišković: Vidio sam kod igrača želju da što prije izađu iz krize

Sport / Nogomet | 31. 03. 2017. u 10:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski u Ligu prvaka ulazi sobotnjom, domaćom utakmicom protiv Krupe i s novim trenerom na klupi - Blažom Sliškovićem. 

“U biti, nakon sedam-osam dana koliko sam tu, mogu biti zadovoljan. Prije svega jer sam vidio voljni moment, želju kod igrača da se što prije iziđu iz krize i vrate se na pobjednički kolosijek”, izjavio je novi šef struke. 

Baka smatra da ja glavni uzrok krize psihičke prirode...

“Ova momčad je prošle godine osvojila titulu. Neshvatljivo je da su ti momci zaboravili igrati, ali i to da je u njima nestalo žara, želje za dokazivanjem, za osvajanjem titule, obaranjem rekorda. Jer ako se zadovoljimo time što je ostvareno prošle godine, onda se dolazi do krize koja je iz tih razloga i zadesila momčad.” 

“Na razne sam načine, da ne kažem trikove, pokušao podići momčad, čak sam i predlagao da igrači u klubu cjelodnevno borave, ali sam od toga odustao.”

Prvog rivala upravo zbog kompletne situacije shvaća vrlo, vrlo ozbiljno. 

“Krupa je trenutno najvažnija utakmica, a onda ćemo, ukoliko pobijedimo, postaviti scenu za utakmicu sa Željezničarom”, rekao je između ostalog bivši izbornik BiH, kojem će ovo biti prva sljedeća prilika da u svoj CV upiše titulu prvaka s nekim klubom. 

“Osobno bi mi titula sa Zrinjskim značila jako puno, prvi put bih postao prvak s nekim nogometnim klubom. Ali puno bi mi više značilo vidjeti osmjehe na licima igrača, ljudi u klubu, navijača.”

Ono što tribine posebno zanima, pitanje je kako će Plemići sutra izgledati...

“Igrači će biti ti koji će krojiti prvih jedanaest. Ja sam samo tu da ih popišem”, poručio je Slišković pa ipak ušao u detalje: “U glavi u ovom trenutnku imam nekih sedam-osam, još sam u nekim dilemama. Malo je tu konfuzije, jer na svim pozicijama ima po dva-tri igrača. Evo recimo Mrki, Mrkajić, je pokazao da se na njega uz Mešanovića i Kajkuta može ozbiljno računati. Neki će biti razočarani, ali to je sasvim normalno.”

Prvi rival Željezničar, koji zaostaje jedan bod, u Mostar stiže iduće srijede, a Baka upravo Plave s Grbavice vidi kao najozbilinije rivale. 

“Digli su se, imaju rezultate, ali nisu me impresionirali igrom. Utakmica sa Željom definitivno će pokazati gdje je Zrinjski u ovom trenutku. Što se Sarajeva tiče, oni dosta variraju iz kola u kolo... , ipak, mišljenja sam da će borbu za naslov odlučiti gostovanja u Tuzli, Bijeljini i Krupi.”

 

Kopirati
Drag cursor here to close