Zagrijavanje za Kup

Zrinjski opet preokretom do pobjede

Pet dana prije finala Kupa BiH protiv Veleža novi (stari) prvak HŠK Zrinjski gostovao je kod Sloge u Doboju i slavio s 3:1, iako je primio gol u drugoj minuti
Sport / Nogomet | 12. 05. 2023. u 18:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je nastavio pobjeđivati premda je još prije dva kola teoretski osigurao naslov prvaka. Plemići su gostovali u Doboju kod Sloge i premda su bodovi puno potrebniji domaćinu, Mostarci su slavili s 3:1.

Sloga je povela praktično iz prvog prelaska na polovicu Zrinjskog. Igrala se druga minuta, Mario Krstovski pucao je s ruba kaznenog prostora, vratar Zrinjskog Matej Topić samo je odbio loptu do Staše Baštića koji pogađa za vodstvo domaćih.

Ipak, vodstvo im je trajalo tek osam minuta. Nakon ubačaja Ćorluke Mario Ćuže okrenuo se i pogodio za 1:1. 

Poslije izjednačenja Zrinjski je propustio nekoliko odličnih prilika no briljirao je vratar Elvir Trako koji je zaustavljao odlične udarce Ćuže i Ilinkovića. Ipak, u 35. minuti nije mogao ništa.

Video: Rutinska pobjeda Zrinjskog u Doboju

David Čolić srušio je u svom šesnaestercu Ćužu, pa je sudac Dragan Kesić bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Tomislav Kiš.

U drugom dijelu Zrinjski je rutinski čuvao prednost, iako je Sloga imala jedno razdoblje inicijative. No, u 78. minuti sve je bilo gotovo.

Nakon kornera Trako je loše reagirao i Ćuži nije bilo teško postići svoj drugi gol na utakmici i postaviti konačnih 3:1.

Kopirati
Drag cursor here to close