Samo bod protiv Luxemburga

Slovačka razočarala

"Igrali smo protiv teškog protivnika. Rekao sam momcima da su dali sve od sebe, nastavljamo svoj put, mislim da smo izabrali dobar. Imali smo pet prilika za gol, protivnik samo dvije" kaže izbornik Francesco Calzona.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 01:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijan Francesco Calzona je novo ime na klupi reprezentacije Slovačke. Susret protiv Luxemburga je bio njegov peti od trenutka kada je preuzeo selekciju. Pod njegovim vodstvom, još uvijek je reprezentacija bez pobjede. U Ligi Nacija kući je Slovačka remizirala s Bjelorusijom 1:1, a onda izgubila od Azerbejdžana 1:2, što je bilo ogromno iznenađenje. Ni u novembru nije slavio nijednom. Remizirao je 2:2 protiv Crne Gore u gostima i 0:0 kući protiv Čilea.

Sada je na početku kvalifikacija Slovačka kao domaćin uzela samo bod protiv Luxemburga. U jednoj poprilično skromnoj utakmici, jesu domaćini imali više od igre, ali do gola nisu uspjeli doći. Robert Polievka je imao dobru priliku u 18. minuti, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač se našao u šansi nešto kasnije ali je samo pogodio golmana Morisa. U završnici prvog dijela Gerson Rodrigues je opasno zaprijetio, ali je golman domaćih Dúbravka, sjajno reagirao.

Ondrej Duda je u nastavku oprobao svoj udarac, ali je Moris odbio loptu, Polievka je opet loše šutirao u nastavku akcije. Polievka je imao najbolju priliku na utakmici, ali je opet izgubio duel s Morisom. Na kraju je malo nedostajalo da Rodrigues zabije za tri boda gostiju.

"Igrali smo protiv teškog protivnika. Rekao sam momcima da su dali sve od sebe, nastavljamo svoj put, mislim da smo izabrali dobar. Imali smo pet prilika za gol, protivnik samo dvije" kaže izbornik Francesco Calzona.

Robert Polievka je dodao:

"Nedostajalo nam je malo sreće. Trebali smo iskoristiti jednu od poluprilika. Možda sam ja i pojedinim situacijama mogao bolje reagirati. Znam da ako želim da budem u reprezentaciji, moram bolje da se nosim s nekim situacijama."

Slovačka je utakmicu protiv Luxemburga odigrala u sljedećem sastavu:

Dúbravka - Pekarik (82. Tomič), Gyömbér, Šatka, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (80. Bénes) - Suslov (73. Mak), Polievka (73. Boženík), Haraslín

 

Kopirati
Drag cursor here to close