EURO 2024

Spalleti: Sviđa mi kako Španjolci igraju

Ako se gledaju međusobni dueli, onda Italiju posebno "boli" onaj poraz iz finala 2012. godine, Španjolska je tada slavila 4:0.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije tri godine su igrali u polufinalu. Italija je slavila nakon penala i na kraju osvojila titulu. Nakon toga su Španjolci uzvratili ako se to tako može reći, u polufinalnim susretima Lige nacija. Italija je također bila uspješnija na Europskom prvenstvu 2016. godine, završilo je 2:0.

Ako se gledaju međusobni dueli, onda Italiju posebno "boli" onaj poraz iz finala 2012. godine, Španjolska je tada slavila 4:0. Večeras igraju u skupini, utakmicu koja bi trebala idealna za jedne i druge. Imaju po tri boda, dovoljno prostora za kalkulacije. Iako pobjednik, može puno dobiti. Osigurati plasman dalje.

"Mi ćemo pokušati odigrati na tragu onoga što smo odradili protiv Albanije. Dakako, Španjolska je jači suparnik i mi se želimo testirati protiv vrhunskih reprezentacija. Upravo takva Španjolska i jest, kako pojedinačno, tako i momčadski, a nama će nakon tih 90 minuta biti jasnije gdje pripadamo. Mogu odmah najaviti da sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati. Tada smo osuđeni na poraz. Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo. No, da će naš vratar i obrana patiti u nekim trenucima, to sigurno“, izjavio je talijanski izbornik Spalletti. Spalletti je priznao kako mu se sadašnji stil igre Španjolaca itekako dopada.

"Španjolski nogometni stil je napadačka igra. Oni su danas i izravniji u svojim napadima nego li ranije. Meni se sviđa kako igraju. Što god da se dogodilo tijekom susreta moja Italija će pokušati što više igrati nogomet. Vjerojatno mogu najaviti i veći broj okomitijih lopti nego li u prvom susretu“, dodao je Spalletti.

Kopirati
Drag cursor here to close