EURO 2024

Španjolska u problemima: Olmo ozlijeđen, Morata nezadovoljan

Španjolska će u polufinalu Eura morati igrati bez nekoliko važnih prvotimaca. Tri su igrača sigurno otpala za dvoboj s Francuskom u polufinalu, a nekoliko ih je upitno zbog ozljeda.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2024. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polufinale sigurno propuštaju Dani Carvajal koji je protiv Njemačke dobio izravan crveni karton, a zbog žutih kartona suspendiran je i stoper Robin Le Normand. Otpao je i sjani mladi veznjak Pedri koji se teže ozlijedio.

AS javlja da se ozlijedio i junak španjolske pobjede nad Nijemcima, asistent za pobjednički pogodak Dani Olmo, te je sada pitanje tko će biti 'desetka' Furije.

Legenda mora spašavati

Španjolcima je najkritičnija pozicija desnog bočnog, na kojoj izbornik Luis de la Fuente ima samo 38-godišnjeg veterana, legendarnog Jesusa Navasa, i čini se da če on zbog novonastale situacije gotovo sigurno početi utakmicu protiv Francuza.

Ne treba zaboraviti da je Navas po vokaciji više napadač, ali zasigurno može dati svoj doprinos u oba pravca - koliko mu to godine dozvoljavaju u ovom trenutku.

Usprkos prividnoj idili na klupi Furije, stvari ipak nisu tako glatke, a korijen nestabilnosti upravo je kapetan reprezentacije, Alvaro Morata. 

Kapetan želi promijeniti brod

Morata je tik pred polufinale izjavio da razmišlja o odlasku iz reprezentacije, ali i same Španjolske. Posebno su ga, kako kaže, pogodile kritike na račun žutog kartona kojeg je greškom zaradio za vrijeme utakmice s Njemačkom dok je bio na klupi.

UEFA je svoju grešku odmah ispravila jer bi u protivnom 31-godišnji napadač zbog kartona morao propustiti polufinale.

"Postoji mogućnost da napustim reprezentaciju nakon Eura, ali ne želim previše pričati o tome. Nisam baš nesretan, ali istina je da mi je u Španjolskoj jako teško biti sretan.

Prije neki dan napravio sam gestu novinarima: jednostavno sam im zviždao i mislio da će to ostati među nama. Bila je to samo gesta, ali neki su iskoristili priliku da me kritiziraju kao i uvijek. Po pitanju jesam li dobio žuti karton ili ne, neki su rekli: 'Bolje igramo bez njega,' čak i kad stvari idu dobro.

Definitivno sam sretniji izvan Španjolske, a to sam rekao mnogo puta. Prije svega, sretniji sam jer me ljudi poštuju, a u Španjolskoj nema poštovanja prema bilo čemu ni bilo kome.

Zato, iako sam fokusiran na Euro, stalno razmišljam je li najbolje za mene da ostanem u Španjolskoj. Rekao sam da živim za osvajanje titula s Atleticom, ali morate odlučiti što je vrijedno, a što nije," izjavio je Morata. 

Polufinale između Španjolske i Francuske na rasporedu je u utorak od 21 sat, a sudit će Slavko Vinčić iz Slovenije.

Kopirati
Drag cursor here to close