Lamine nije Yamal?

Španjolski mediji otkrili kako se stvarno preziva Yamal

Mundo Deportivo tvrdi da je Yamal njegovo drugo ime, a ne prezime. Njegovo prezime zapravo je Nasraoui, kao i prezime njegovog oca, dok u službenim dokumentima nosi i prezime Ebana, koje pripada njegovoj majci.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2024. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lamine Yamal oborio je gotovo sve moguće rekorde vezane uz mladost u trenu postignuća, a u nedjelju bi mogao postati prvak Europe.

Nakon neočekivane priliku u prvoj postavi Barcelone, odmah je pokazao da se tu ne radi o običnom 16-godišnjaku. Izborio je status prvotimca, a u procesu je premjestio 58 milijuna eura vrijednog Raphinhu na klupu.

Španjolska reprezentacija odlučila ga je osigurati pozivom u reprezentaciju rujna prošle godine, jer je Yamal mogao igrati i za Maroko i Ekvatorijalnu Gvineju zbog podrijetla svojih roditelja.

Njegov otac Mounir dolazi iz Maroka, dok mu je majka Sheila Ebana iz Ekvatorijalne Gvineje. Međutim, za njega je Španjolska uvijek bila prvi izbor jer je rođen u toj zemlji. Naravno, u odluci pomaže i kvaliteta reprezentacije te bolja šansa za uspjeh na velikim natjecanjima. 

Međutim, prema Mundo Deportivu postoji velika miskoncepcija oko njegovog imena i prezimena. Na dresu mu piše Lamine Yamal, pa mnogi vjeruju da je Yamal prezime ovog 16-godišnjaka, ali to nije slučaj.

Španjolski portal tvrdi da je Yamal njegovo drugo ime, a ne prezime. Njegovo prezime zapravo je Nasraoui, kao i prezime njegovog oca, dok u službenim dokumentima nosi i prezime Ebana, koje pripada njegovoj majci.

Španjolski mediji su objasnili da prezime Yamal nije prezime ove obitelji, već da Lamine i njegovi roditelji u dokumentima imaju prezime Nasraoui.

Navodno je igrač Barcelone izričito zahtjevao da ga ljudi oslovljavaju samo s njegova dva imena te da mu tako piše na dresovima, prenosi Gol.hr.

Inače, Yamal je 17. srpnja, dan uoči velikog finala Eura protiv Engleske, napunio 17 godina. 

Kopirati
Drag cursor here to close