Chelsea bez zuba

Stamford Bridge u nevjerici: Skupa pojačanja zasad bez učinka

Fulham je na kraju uspio zadržati nulu na Stamford Bridgeu. Navijači Chelseaja ponovo su razočarani, a Bluesi igraju jednu od najlošijih sezona u proteklih 20 godina.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2023. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je u 22. kolu engleskog Premiershipa na Stamford Bridgeu dočekao gradskog rivala Fulham, a na kraju u ovom uzbudljivom meču pogodaka nije bilo, završilo je 0:0.

U sastavu domaćina našla su se i pojačanja na koje je na koje je vlasnik Todd Boehly potrošio je preko 500 miliona funti, ali ni oni nisu pomogli Plavcima da dođu do gola.

Kai Havertz je bio tragičar Chelseaja u prvom poluvremenu. Nijemac je imao dvije velike prigode koje nije iskoristio.

U prvome dijelu Fulham je imao dobru šansu preko Andreasa Pereire. Kepa Arrizabalaga je to dobro obranio, pa je nakon 45 minuta igre bilo 0:0.

Nastavak očekivano donosi ofanzivu Chelseaja. Enzo Fernandez, Conor Gallagher su imali dobre pokušaje koji su odlazili tik pored gola, dok je s druge strane Aleksandar Mitrović pokušao s pola terena iznenaditi Kepu, ali nije uspio.

Desetak minuta prije kraja utakmice veliku šansu propušta Noni Madueke. Pobjegao je obrani Fulhama, zaobišao je golmana Lena, ali s gol-crte loptu izbacuje Ream i rezultat se nije mijenjao.

Fulham je na kraju uspio zadržati nulu na Stamford Bridgeu. Navijači Chelseaja ponovo su kući otišli razočarani, a Plavci igraju jednu od najlošijih sezona u proteklih 20 godina.

Najskuplje plaćeno pojačanje u klupskoj povijesti, najbolji mladi igrač posljednjeg Svjetskog prvenstva, 22-godišnji argentinski veznjak Enzo Fernandez debitirao je u Premier ligi, ali neće imati po čemu pamtiti svoj nastup.

U narednom kolu Premier lige na rasporedu je još jedan londonski derbi. Chelseaju predstoji duel s West Hamom koji se svim silama bori za opstanak u Premiershipu.

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close