Trener Astane

Stoilov novi izbornik Kazahstana

Stoilov je u posljednje četiri godine osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Kazahstana s Astanom.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2018. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši bugarski nogometni izbornik Stanimir Stoilov (51) imenovan je novim izbornikom Kazahstana s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Stoilov je u posljednje četiri godine osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Kazahstana s Astanom, u sezoni 2015./2016. je s istim klubom izborio nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka, dok je u prošle dvije sezone s Astanom igrao i u natjecanju po skupinama Europske lige.

''Već duže vrijeme živim u Kazahstanu i mogu reći da znam dosta o toj zemlji. Jasno je da reprezentacija ima problema, no nastojat ćemo popraviti situaciju'', kazao je Stoilov, javlja Hina.

Stoilov je trenersku karijeru započeo u Levskom iz Sofije s kojim je s 2006. godine izborio nastup u skupini Lige prvaka pa je 2007. godine prvi put dobio priliku biti bugarskim izbornikom.

No, unatoč dvjema pobjedama reprezentaciju je vodio samo u dvije prijateljske utakmice, da bi novu priliku dobio početkom 2009. godine. U drugom je mandatu, koji je trajao 20 mjeseci, ostvario tri pobjede, četiri remija i sedam poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close