Sigurnost mu bila ugrožena

Sudac Mark Clattenburg pobjegao iz Egipta

Pojavila se informacija i da Nogometni savez Egipta duguje Clattenburgu dvije plaće od 32 tisuće funti, te još uvijek nije jasno šta će se dogoditi s tim novcem.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Clattenburg je poznato i priznato ime u sudačkim krugovima. Između ostalog 2016. godine je sudio finale Lige prvaka, iste godine i finale Europskog prvenstva. Što su njegovi najveći sudački uspjesi. Bilo je tu finala FA Cupa i Liga Cupa, UEFA Super Cupa, Olimpijskih igara. Prošle godine je imenovan za predsjednika Egipatskog sudačkog odbora, gdje se skrasio nakon perioda provedenog u Kini.

Prije dva dana, Clattenburg je napustio Egipat, bolje rečeno morao je pobjeći jer je njegova sigurnost bila ugrožena. Clattenburg je dobio veliki broj prijetnji smrću posebno od navijača Zamaleka. Pojavila se i priča koju je pokrenuo predsjednik Zamaleka, Mortada Mansour, da je Clattenburg ostavio svoju suprugu kako bi pokrenuo gay vezu.

Nakon ozbiljnih prijetnji smrću koje je dobivao svaki dan, Clattenburg je na kraju morao pobjeći u svoju Englesku, a naravno sve zbog svoje sigurnosti. Egipat je tradicionalno na derbi utakmice postavljao suce iz drugih zemalja, ali to Clattenburgu nije polazilo za rukom. On je neke utakmice čak i sudio, jer je smatrao da nitko bolje od njega ne može obaviti taj posao, ali na kraju je napravio sebi velike probleme.

Pojavila se informacija i da Nogometni savez Egipta duguje Clattenburgu dvije plaće od 32 tisuće funti, te još uvijek nije jasno šta će se dogoditi s tim novcem. Istraga oko svega što se dogodilo je pokrenuta, a ubrzo će biti održan sastanak na kojem će biti odlučeno tko će zamijeniti Clattenburga.

Kopirati
Drag cursor here to close