Panel diskusija

Šuker: U Hrvatskoj postoji negativna atmosfera oko nogometa

Sport / Nogomet | 23. 12. 2015. u 13:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hotelu ''Westin'' održan je božićni Nogometni forum Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojem se raspravljalo o ulozi i važnosti medija u hrvatskom nogometu te odnosu nogometa s gospodarstvom, javlja Agencija Anadolija.

Nogometni forum okupio je brojne govornike iz svijeta medija, biznisa i nogometa koji su kroz dva tematska panela raspravljali o navedenim temama.

Istaknuto je kako je cilj foruma progovoriti o problemima koji muče nogomet, ali i napraviti otklon prevladavajuće retorike u kojoj „dominira crna boja“.

Sa panela je poručeno kako su mediji jako važni za razvoj sporta te kako su upravo mediji zaslužni što se od sporta stvorio veliki biznis.

Također je naglašena važnost medija u kreiranju mišljenja javnosti o pojedincima i organizacijama unutar nogometnog svijeta.

Poručeno je kako postoji razlika između slike dijela medija koji pronalaze kako u hrvatskom nogometu ništa nije dobro, dok se s druge strane nogomet predstavlja kao najbolji domaći izvozni proizvod.

Jedna od ključnih tema bio je slučaj Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika Dinama i člana HNS-a, koji je pušten iz zatvora uz kauciju koju je sufinancirao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Novinari su ukazali kako često o aktualnim sportskim temama, kao i o spomenutoj, bivaju prisiljeni pisati teme sa negativnim stavom po naredbi urednika, često protiv svojih uvjerenja, a sve u svrhu naklade i čitanosti.

U drugoj panel diskusiji tema je bila pozicija hrvatskog nogometa u globalnom nogometnom biznisu, svjetski trendovi u poslovanju klubova, stadionska infrastruktura, marketing, sponzorstva te komercijalna vrijednost hrvatskog nogometa.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je kako u zemlji postoji negativna atmosfera oko nogometa koju potiču mnogi akteri te kako ta atmosfera smanjuje financije poduzetnika.

Ukazao je na neadekvatnost stadiona za reklamiranje te upitnost isplativosti marketinga na malom hrvatskom tržištu.

Potaknuta su i pitanja o vezi nogometa i politike, o javnom financiranju gradskih klubova, itd...

Kopirati
Drag cursor here to close