EURO 2024

VIDEO I Tadić: Mislim da sam morao početi utakmicu, ja sam najbolji igrač

"Lider sam, bez lažne skromnosti, najbolji igrač ovog tima. Mislim da sam morao da počnem utakmicu, da sam mogao mnogo više da pružim i ponudim da sam igrao od starta", tvrdi Tadić.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 00:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Piksi Stojković je prije utakmice s Engleskom odlučio pozvati Dušana Tadića na razgovor kako bi objasnio svoj potez. Kapetan reprezentacije Srbije je morao na klupu. Mitrović je preuzeo kapetansku traku. Tadić je dobio priliku tek u 61. minuti. Nakon utakmice je kao malo koji igrač priznao koliko je bio razočaran.

"S izbornikom imam dobru komunikaciju, a teško sam prihvatio što nisam bio na terenu od početka utakmice. Lider sam, bez lažne skromnosti, najbolji igrač ovog tima. Mislim da sam morao da počnem utakmicu, da sam mogao mnogo više da pružim i ponudim da sam igrao od starta. Ali, poštujem odluku, ako smatra da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta ja ću to poštovati. Teško je, želiš da budeš deo ovog tima, da uradiš sve za kolektiv, ali nije bitan jedan pojedinac. Najbitnije je da prođemo dalje, imamo veliko zajedništvo i to želimo da zadržimo", rekao je Tadić za Radio Televiziju Srbije, da bi u kasnijem razgovoru s novinarima dodatno objasnio stav.

"Ja sam najspremniji igrač u ovoj ekipi, to sam i izborniku rekao. Da ne treba da brine za moje fizičko stanje. Pričali smo normalno, imamo dobru komunikaciju, rekao mi je da misli da će da bude zatvorena utakmica i da ću ja da uđem u drugom poluvremenu da riješim dvoboj. Međutim, eto desio nam se taj brzi gol. Poslije su oni malo usporili igru, neke šanse smo imali... Žao mi je zbog rezultata, jer mogli smo da uzmemo bod ili tri. Teško mi je bilo da gledam, bilo je dosta situacija kao stvorenih za mene. Zbog toga mi je žao, primio sam 10 lopti, možda sam mogao 100. Naravno da mi je krivo. Ali kao što sam rekao, moramo da poštujemo odluke, ne moramo da se slažemo, ali moramo da poštujemo".

Video: Dušan Tadć nakon utakmice 
Kopirati
Drag cursor here to close