Novi BiH izbornik

Tko je Ivajlo Petev? Njegov Dinamo bio je "spor, mlak i dosadan"

Novi izbornik Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev debitirat će na klupi reprezentacije za dva mjeseca, no sigurno neće imati podršku javnosti.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2021. u 17:44 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudeći po komentarima javnost, barem ona kojoj je stalo do reprezentacije, ogorčena je izborom Peteva umjesto miljenika navijača Sergeja Barbareza.

No, tko je zapravo 45-godišnji Bugarin?

Njegova karijera počela je sjajno, osvojio je dva naslova prvaka s Ludogorecom koji je baš tih godina počeo postajati ono što je danas, najbolji bugarski klub. Kasnije je radio na Cipru, a povratak u Bugarsku neće mu ostati u lijepom sjećanju jer je na klupi Levskog ostao samo jedan dan!

Naime, navijači Levskog, koji iz svojih razloga nikako nisu željeli Peteva, prekinuli su press konferenciju, skinuli s njega obilježja kluba i otjerali ga iz prostorije. Naravno, ostavku je dao dan poslije.

Od 2014. do 2016. bio je izbornik Bugarske, bez većih uspjeha, a te 2016. Zdravko Mamić doveo ga je u Dinamo gdje je naslijedio Zlatka Kranjčara. U Dinamu je dobio ugovor do 2020., a izdržao je jednu sezonu.

Kako je Dinamo igrao te sezone govore i riječi nekadašnjeg glavnog urednika Sportskih novosti Branka Tuđena koji je napisao ovo:

“Dugo, gotovo od samoga početka njegova dolaska, ja sam se zalagao da Ivajlo Petev dobije otkaz jer mi je kao dugogodišnjem novinarskom kroničaru Dinama ubrzo postalo jasno da on nema znanja ni snage za vođenje prvoga sastava kluba izuzetno visokih ambicija. Mnogo puta sam pisao o neprepoznatljivom trenerskom rukopisu Bugara i nedovoljnom znanju u odabiru igrača. Sjećamo se, on nije prepoznao Moru i tek ga je prihvatio na pristisak. Primjerice, otjerao je Jonasa, koji sada u Brazilu igra kao violina. Dinamo nije imao nikakvoga stila, njegova je igra bila spora, mlaka i dosadna. Njegove izjave na konferencijama za novinare bile su banalne, blijede i nevjerodostojne. Takav, k tome i svojeglav, nije mogao imati autoriteta pred igračima.”

Takav trener dobio je u ruke reprezentaciju koja je posljednjih godina u silaznoj putanji. Podršku neće imati, ali trebat će mu puno sreće.

Kopirati
Drag cursor here to close