Moldavci isprobali teren

Tomas: Možda imamo drugačiju momčad, ali i dalje smo jaki

“Drago mi je da sam ovdje, jer došli smo praktično u moju rodnu grudu, nedaleko od Bugojna gdje sam odrastao”, rekao je Tomas.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2022. u 19:04 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Šerifa iz Tiraspola doputovala je u Mostar u utorak popodne, a u večernjim satima odradila i službeni trening na stadionu HŠK Zrinjski.

Njihov trener Stjepan Tomas obratio se i novinarima i premda u ulozi trenera moldavskog prvaka, obratio se na hrvatskom jeziku, jer se u biti i radi o “domaćem” treneru.

“Drago mi je da sam ovdje, jer došli smo praktično u moju rodnu grudu, nedaleko od Bugojna gdje sam odrastao”, rekao je Tomas te nastavio:

“Čeka nas važna utakmica, nimalo lagana. Zrinjskog dobro poznajem, vidio sam koliko je dominantan u domaćem prvenstvu. Ne sumnjam da će Jakirović dobro pripremiti ekipu za utakmicu, ali i mi smo spremni”, dodao je Tomas.

Šerif ima novog trenera ali i posve novu ekipu u odnosu na onu koja je bila najugodnije iznenađenje lanjske Lige prvaka.

“Otišlo je puno igrača, ali dosta ih je i ostalo. Oni koji su manje igrali ranije, sada su glavni kandidati za prvih 11. Ova ekipa je i dalje dobra. Naš osnovni cilj je grupna faza Lige prvaka. Klub godinama radi dobro i prošle sezone su nagrađeni. Uzeli su sedam bodova u onako jakoj skupini, a moja zadaća je nastaviti tim putem'', rekao je.

Tomas je dodao kako je Šerif najveći klub u moldavskim okvirima i kako su dobri rezultati iz prošle sezone obaveza ali i pritisak.

“Pritiska ima gdje god ra radim, ali ovo je stvarno dobar klub. Od predsjednika do direktora, svi dobro rade, dobro skautiraju igrače i ova ekipa ima ogroman potencijal'', dodao je.

Bljesak.info / Stjepan Tomas

Bivši hrvatski reprezentativac dobar je prijatelj s Jakirovićem i zato je pratio Zrinjski u prošloj sezoni, ni ne sluteći da će sastati s njim.

“Možda će Zrinjski biti oslabljen neigranjem Jankovića i Bašića, koji su bili prilično važni kotačići. Ali, ponavljam, Zrinjski pod Jakirovićem ima prepoznatljiv stil i neće odstupati od njega. Igrao je lijepo, agresivno, visoko napada i brzog u tranziciji, pa ga očekujem takvog i u srijedu”, naveo je.

Stjepan Tomas kaže kako Šerifu nije problem što će uzvrat biti u Kišnjevu, a ne na njegovom stadionu u Tiraspolu.

“Ne predstavlja nam to problem. Zimbru ima lijep stadion koji nema atletsku stazu i može primiti 12 tisuća navijača. Bit će dosta naših, ali lokalnih navijača, tako da će svejedno biti dobra atmosfera”, zaključio je Stjepan Tomas.

Kopirati
Drag cursor here to close