Konferencijska liga

Trener Rome Mourinho večaras može ući u povijest

Večeras se u Tirani igra prvi finale Konferencijske lige u kojem se sastaju Roma i Feyenoord. Finale je na rasporedu od 21 sat.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2022. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strateg talijanske momčadi Jose Mourinho, kojeg godinama zovu "Special one" ima priliku postati prvi trener koji je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA, Europsku ligu i sada Konferencijsku ligu:

"Special one za mene je stara priča, to je priča koja je zanimljiva kad si mlad, a s godinama postaješ zreliji, stabilniji i mnogo više misliš na ljude oko sebe. Na ovom susretu mogu učiniti isto što i mnogi drugi treneri, pokušati pomoći svojoj momčadi. Nema tu čarobnih trenutaka jer nakon više od 300 dana napornog rada ekipa je ta koja čini trenutke za pamćenje".

Trener Feyenoorda Arne Slot ističe kako ih Roma ne može iznenaditi:

"Znamo što možemo očekivati od Rome. Njihov trener možda izvede neku magiju, ali vidjeli smo sve što imaju. Nadam se da smo spremni na pravi način. Odigrali smo 55 utakmica ove sezone i smatram da nema ništa što nas može iznenaditi".

Bit će ovo susret dvije napadački najraspoloženije momčadi u prvom izdanju Konferencijske lige, Feyenoord predvodi Cyriel Dessers s 10 golova, a Romu odlični Tammy Abraham s 9 golova.

Zanimljiv je podatak da Mourinho još nikada nije izgubio finale u nekom europskom natjecanju, a nizozemska momčad ima priliku postati prvi tim koji je osvojio Ligu prvaka, Europa ligu i sada Konferencijsku ligu.

Istaknimo kako je od jučer u Tirani potpuna 'ludnica', vlasti su proglasile neradni dan, zatvorili glavne ulice u gradu, a u kasnim večernjim satima došlo je i do velikog obračuna navijačkih skupina ova dva tima. Epilog je bio 10 ozlijeđenih policajaca i oko 60 uhićenih navijača.

Stadion Arena Kombëtare u Tirani ima kapacitet od 21 690 mjesta, a bit će ovo prvo finale nekog velikog europskog natjecanja održano u Albaniji, javlja HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close