Lujo Ilić

U Gabeli odlučni: Primarni cilj nam je ostati neporaženi do kraja

Gabeljani su jesenski prvaci natjecanja, međutim to se na i oko nogometnog stadiona "Perica – Pero Pavlović" ne osjeća.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2022. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto euforije, u Gabeli svojevrsna nirvana uoči nastavka nogometnog prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Gabeljani su jesenski prvaci natjecanja, međutim to se na i oko nogometnog stadiona "Perica – Pero Pavlović" ne osjeća.

Nema euforičnih izjava, niti licitiranja o plasmanu u najviši stupanj natjecanja, odnosno u Premijer ligi BiH. Sve je nestvarno mirno, poput usahlog vulkana, hoće li doći do erupcije to će se tek vidjeti...

Prvi s 33 boda

Podsjećamo, Gabeljani su prvi dio sezone završili na prvoj poziciji s 33 boda, isti broj bodova ima i drugoplasirani Igman, ali nešto slabiju gol razliku. Uz to GOŠK-u u nastavku prvenstva, već u drugom kolu, predstoji gostovanje u Konjicu. Ono što je kuriozitet kojeg Gabeljani rado ističu je podatak da jesenas nisu izgubili niti jednu utakmicu.

Devet susreta GOŠK je dobio, a šest utakmica odigrao neriješeno što mu je donijelo i zavidnu razliku pogodaka + 17, odnosno 26:9. Uz odlično odrađenu jesensku sezonu iza GOŠK-a je i uspješno organizira 32. po redu međunarodni nogometni turnir "Memorijal Andrija Anković".

Međutim, za razliku od tih rezultatskih i organizacijskih dosega, GOŠK u pripremnom razdoblju u cjelini, nije blistao. Uoči početka turnira Gabeljani su imali dvije provjere, prvu protiv juniora Zrinjskog dobili su 4:0, a drugu od Veleža izgubili 0:3.

U polufinalu turnira u Gabeli, GOŠK je maestralno odigrao protiv jesenskog doprvaka, Tuzla Cityja, pobijedivši s 3:1. Međutim, u finalu Gabeljani gube uvjerljivo od Zrinjskog, 0:4. U prvoj provjeri nakon turnira "Trojanci" su nadigrali ekipu hrvatskog trećeligaša Jadran Luka Ploče 3:2. Potom slijede porazi od Krupe 0:2, pa iznenađujući od visočke Bosne 0:1.

U generalnoj provjeri pred početak sezone GOŠK je nadigrao momčad drugoligaša Klisa iz Buturović Polja 3:1. Dakle, "šareni" su rezultati u pripremnom razdoblju, je li to razlog svojevrsne opuštenosti, pitali smo Luju Ilića, predsjednika kluba:

''Neke stvari prije svega oko infrastrukture još nismo posložili. Nastojimo to riješiti. Ekipa je dobro radila, struka je zadovoljna, pa nema razloga za zabrinutost. Pazite, rezultati u pripremnom razdoblju nisu primarni, nego provjera mogućnosti pojedinaca i uigravanje, pa smo se tako i postavili", kaže Ilić, te na upit što je cilj u nastavku prvenstva, kaže:

''Pazite naš cilj u ovom trenutku, je ostati neporažen. Odigrali smo petnaest kola bez poraza, nastojat ćemo tako odraditi cijelu sezonu, da to uđe u povijest kluba. E, sad, zašto će to biti dovoljno'', vidjet ćemo, kaže Ilić.

''Ponavljam naš cilj je sezona bez poraza, dalje vidjet ćemo. Što se tiče borbe za 1. mjesto po meni je tu pet manje-više ravnopravnih konkurenta, među kojima smo mi trenutno na prvom mjestu, isti broj bodova ima i Igman, a tu su još TOŠK koji od nas ima tri boda manje, te Bratstvo i Budućnost koji imaju po 6 bodova manje, međutim ništa to puno ne znači, jer jedan neočekivani poraz ili dva uzastopna remija uz vezane pobjede tih ekipa, mogu sve promijeniti. Pred nama, je dakle, 15 neizvjesnih kola'', konstatira predsjednik Ilić.

Domaćini Kaknju

U nastavak sezone GOŠK iz Gabele će startati domaćom utakmicom protiv momčadi Rudara iz Kaknja, koja će biti pravi test mogućnosti ekipe koju vodi mladi trener Ivan Bubalo. Ostaje za vidjeti kako će se njegova momčad snaći.

Kopirati
Drag cursor here to close