Uzvrat za sedam dana

U odličnoj utakmici Sarajevo nije uspjelo doći do pobjede

Sjajno je Sarajevo otvorilo susret.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2023. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utakmici prvog pretkola Konferencijske lige Torpedo Kutaisi je dočekao Sarajevo, a meč je završen rezultatom 2:2.

Sjajno je Sarajevo otvorilo susret. Nakon loše ispucane lopte igrača Torpeda, lopta je pala na nogu Almedina Ziljkića koji šutira silovito, ali lopta završava na prečki. U 5. minuti pokušao Dal Varešanović. Ostavio je Kyeremeh povratnu loptu za novog reprezentativca BiH, ovaj lijepo šutirao, ali lopta otišla pored stative, piše N1.

Malo kasnije loptu je osvojio je Samir Zeljković jednu loptu na sredini igrališta, poslao je do Renana koji se nije libio šutirati, ali golman iz Srbije obranio je bez većih problema. U 10. minuti velika šansa za goste. Najprije je Duraković prošao po lijevoj strani i centrirao za Renana. Lopta nije stigla do Brazilca, ali jeste do Beganovića koji je uposlio Kyereha, ali njegov udarac odlazi pored gola Kljaića.

Polovinom prvog dijela zaprijetio je domaćin. Arabidze je prošao po lijevoj strani, oslobodio se Beganovića i šutirao, ali Lovre Rogić je sjajno i bez problema intervenirao. Najveću šansu Sarajevo je imalo u 22. minuti. Nakon izvedenog kornera Ziljkića Duraković spustio loptu za Kyeremeha koji šutira, ali je prečka ponovo bila saveznik golmana Torpeda.

U 43. minuti hladan tuš za bordo tim. Nakon jednog kornera, Nika Sandokhadze pobjegao Elviru Durakoviću i matirao Lovru Rogića za 1:0.

U prvoj minuti drugog dijela Sarajevo poravnava rezultat. Nakon jednog odbijanca Renan Oliveira izlazi sam pred golmana i pogađa za 1:1.  No, domaći ponovo dolaze u vodstvo u 48. minuti. Bughridze se lijepo namjestio, Trako loše postavio Rogić katastrofalno reagirao i Gruzijci stižu do nove prednosti.

Tri minute kasnije Sarajevo ponovo poravnava rezultat. Ziljkić je ubacio sa lijeve strane, a Dal Varešanović matira Kljajića udarcem glavom. U 59. minuti prijeti Kyeremeh. Pokušao je krilni fudbaler Sarajeva sa ruba kaznenog prostora silovitim udarcem, lopta pogađa mrežicu, ali sa vanjske strane.

Polovinom drugog dijela mogao je Varešanović donijeti potpuni preokret Sarajevu, ali je u posljednjem trenutku intervenirao golman Torpeda. Nešto kasnije prijeti iz slobodnog udarca Shegervashvilija. Ipak, ponovo brani Lovre Rogić. Nakon toga mirniji period susreta sve do finiša susreta.

U 82. minuti Koubuladze je lijepo šutirao i pogodio prečku gola Lovre Rogića. Rezultat se do kraja nije mijenjao te će se sve odlučiti idući tjedan.

Uzvratni susret igra se na Koševu za sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close