Odluka grada

U Splitu zabranjeno gledanje utakmica Vatrenih na rivi

Jasno je da će se Euro neumorno pratiti i u Hrvatskoj, no u Splitu traje sukob između ugostitelja i građana s gradskom vlasti zbog odluke da se na Rivi i Matejuški zabrani postavljanje televizora na terasama kafića radi očuvanja gradske jezgre.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2024. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni gradovi spremni su za nogometnu euforiju koja počinje u subotu kada Vatreni igraju prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj. Izabranici Zlatka Dalića otvaraju sa Španjolskom, a prema najava u Berlinu će biti domaća atmosfera. Tisuće hrvatskih navijača opkolit će njemačku prijestolnicu.

Jasno je da će se Euro neumorno pratiti i u Hrvatskoj, no u Splitu traje sukob između ugostitelja i građana s gradskom vlasti zbog odluke da se na Rivi i Matejuški zabrani postavljanje televizora na terasama kafića radi očuvanja gradske jezgre.

Zamjenik gradonačelnika izjavio da ne vidi problem u toj odluci

"Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0.05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može. Pričamo samo o rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. I ako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk – Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi. Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo", rekao je Bojan Ivošević za RTL pa dodao:

"Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi – Hajduk, tako da ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar to nekome možda znalo donijet koji euro više u blagajnu ako uzme. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi…"

Odgovorili mu veterani

Na cijelu situaciju reagirali su i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, pa "udarna" postrojba u Domovinskom ratu, poslali su poruku Ivoševiću.

"Ovdje bismo napomenuli da uz Hajduk postoje još tri simbola grada, a to su: Sveti Duje, 4. Gardijska brigada i Torcida, kojih velika većina navija za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i želi je pratiti. Ukoliko Vam smeta Hrvatska nogometna reprezentacija, Vi je nemojte gledati, odjavite TV za vrijeme kako ga vi nazivate "nekakvog Eura", priopćili su, piše Slobodna Dalmacija.

"Stoga, još jednom zahtjevamo da postavite zone na Rivi i na ostalim mjestima i trgovima u Splitu za gledanje Europskog prvenstva. Što se tiče nas iz Udruge veterana 4.gardijske brigade, najoštrije osuđujemo Vaše izjave i još jednom konstatiramo da Vas može biti sram za te izjave koje dajete o Hrvatskoj nogometnoj reprezetaciji. Znamo da je ne volite, al što je previše, previše je. Hrvatska iznad svih", ovakvu su poruku Ivoševiću poslali veterani Četvrte.

Odgovorio mu šef splitskog HDZ-a

Na to mu je odgovorio Tomislav Šuta, šef splitskog HDZ-a obrušio se na Bojana Ivoševića, a vezano za javne prijenose utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Euru, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Bojan Ivošević obrazlažući svoju zabranu da se na Rivi i Matejušci na televizorima prijenose utakmice hrvatske reprezentacije okreće pilu naopako i kaže da ako se ne gleda Hajduk da se neće gledati ni "neki EURO", napisao je na svoj Facebook profilu.

Podsjetimo, utakmice će se u Splitu moći gledati u Fan zoni na Zvončacu.

Kopirati
Drag cursor here to close