Nema govora

UEFA jednoglasno protiv osnivanja europske Superlige

Real, Barcelona i Juventus bili su među 12 klubova koji su u travnju prošle godine najavili osnivanje Superlige.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2022. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici Europske nogometne unije (UEFA) i najjačih europskih liga sastali su se danas u Nionu sa predstavnicima kompanije "A22 Sports menadžment", koja stoji iza projekta osnivanja europske Superlige (ESL), i još jednom odbacili ideju o osnivanju novog natjecanja.

U priopćenju UEFA se navodi da su sastanku nazočili predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, dužnosnici europskih klubova i liga, kao i predstavnici Udruženja navijača i Sindikata nogometaša (FIFPRO).

Drugu stranu su predstavljali izvršni direktor kompanije "A22 Sports menadžment" Bernd Reinhart, Annas Lagrari i John Hahn.

"U skladu sa jedinstvom europskog nogometa, UEFA i nogometni akteri koji sudjeluju još jednom su jednoglasno tijekom današnje rasprave odbacili obrazloženje projekta kao što je Superliga", navodi se.

Real, Barcelona i Juventus bili su među 12 klubova koji su u travnju prošle godine najavili osnivanje Superlige. Međutim, Manchester city, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Inter, Milan i Atletico Madrid su odlučili da se povuku iz ovog projekta.

Real, Barca i Juventus su odlučili da podrže ideju osnivanja europske Superlige.

"Sudionici su sa iznenađenjem primili k znanju tvrdnje generalnog direktora 'A22 Sports menadžment' da ova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući i tri kluba koji nastavljaju da otvoreno podržavaju projekat", dodala je UEFA.

Engleski klubovi nisu sudjelovali na današnjem sastanku, jer moraju da nazočiti sjednici akcionara Premijer lige, navodi UEFA.

Reinhart, bivši izvršni direktor medijske kompanije RTL, imenovan je prošlog meseca za novog generalnog direktora kompanije "A22 Sports menadžment".

Kopirati
Drag cursor here to close