Osipanje kadra

Ukidanje radnih dozvola nogometaše Čapljine odvodi u Njemačku

Sport / Nogomet | 15. 07. 2015. u 12:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kratka je bila ljetna stanka za nogometaše federalnog prvoligaša Čapljine. Priprema za novu sezonu već su poodmakle, a ritam ne prekidaju ni ljetne vreline.

Jednostavno, zbog izmjena sustava natjecanja, odnosno smanjenja broja klubova u Premier ligi, pred prvoligašima je zahtjevna sezona.

''Krenuli smo ranije nego prošlih godina, na što nas je potaknuo i rani početak prvenstva, 8 kolovoza. Očekuje nas vrlo naporna sezona, jer zbog smanjenja Premijer lige može ispasti 7 do čak 9 klubova'', ističe sportski direktor HNK Čapljina Damir Obad za Večernji list.

Na upit da je više dolazaka nego odlazaka, ističe kako na papiru ima više prinova.

''Ali problemi nas prate, dokapetan Robert Grbavac nenadano je otišao u Njemačku gdje je uz igranje našao i posao. Uz prinove, prvom sustavu smo priključili omladince, ekipa je mlada, treba sačekati prve utakmice, pa vidjeti što nedostaje'', ističe Obad.

Robert Grbavac je treći igrač Čapljine koji ovog ljeta odlazi u Njemačku.

''Prije njega otišli su vratar Robert Mikulić i napadač Tomislav Čilić. Momci idu za boljim uvjetima i to je normalan slijed, želimo im sve najbolje'', govori Obad.

''Mikulić i Čilić su najavljivali odlazak, Grbavac je otišao usred priprema. S njim je otišao i prvotimac GOŠKA-a Stipe Dodig. Teško je zadržati te momke, postao je neki trend odlazaka kojeg i mediji ''pumpaju''. Ovdje je zavladala opća monotonija, igrači odlaze preko noći, misle da će drugdje biti bolje.

Nas je val odlazaka u inozemstvo zahvatio prošlog ljeta kada je Pero Menalo otišao u Kanadu, slijedio ga je Toni Cvitanović koji je otišao u Njemačku, pa on Zdenko Jurčević, koji je također otišao u Kanadu'', zaključuje Obad.

Uglavnom, nikom nije bilo ni na kraj pameti da bi ukidanje radne dozvole za hrvatske državljane od 1. srpnja u Njemačkoj, moglo imati odraza na nogometne klubove s juga Hercegovine - Čapljinu, pa i GOŠK, piše Večernji list.

Međutim, ako neki uspiju, nove odlaske ništa neće spriječiti. Jer prema onome što smo čuli, uz igranje u njemačkim ligašima, igračima se nudi i posao. Prema tome, stvara se nova situacija s kojim klubovi do sada, nisu računali.

Kopirati
Drag cursor here to close